Home DRUŠTVO Vulin: Moguće da neko ima bolje avione, ali da ima bolje obučene...

Vulin: Moguće da neko ima bolje avione, ali da ima bolje obučene ljude to već nije moguće

SHARE

 

Izvidjače Kopnene vojske Srbije koji su na obuci na planini Mali Jastrebac kraj Niša, danas su posetili novi ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Govoreći o svojim utiscima iz posete, Vulin je rekao da je “moguće da neko ima bolje avione, da ima bolje tenkove, da ima skuplje uniforme, ali da ima bolje obučene ljude, da ima upornije ljude, da ima viši moral, to već nije moguće”, rekao je Vulin.

Podsetio je da je Srbija vojno neutralna i da će saradjivati sa svima sa kojima ima interes za to, a to je “interes države Srbije i interes naše vojske”, rekao je ministar i dodao da “nema razloga da bilo ko sumnja u poziciju države Srbije” o vojnoj neutralnosti.

Na obuci deo pripadnika izvidjačkih jedinica uvežbava borbu prsa u prsa, gadjanje nožem, savladavanje vodenih prepreka, dejstva iz zasede u pozadini neprijatelja, prikupljanje informacija u pozadini i ishranu u prirodi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

loading...

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here