Home DRUŠTVO “Umrlica” za predsednika Srbije na Tviteru

“Umrlica” za predsednika Srbije na Tviteru

SHARE

Na Tviteru je objavljena navodna “umrlica” predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali je u međuvremenu uklonjena sa naloga na kojem je bila postavljena.

Vučić je na to reagovao da je ne samo živ i zdrav, već i dobre volje, pred sastanak sa šefom Nacionalne garde.  “Živ sam, dovoljno zdrav da se sekiraju mnogo što ne mogu da me pobede”, rekao je Vučić šaljivo novinarima koji izveštavaju o njegovoj poseti Vašingtonu.

Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da umrlica sa likom Aleksandra Vučića, koja se pojavila na društvenim mrežama, direktno podriva drzavne i nacionalne interese Srbije. On je istakao da nadležni državni organi moraju odmah da reaguju, kao i svi politički faktori u zemlji.

“Ćutanje znači saglašavanje sa takvim monstruoznim postupkom. Gde su sada reakcije raznih nevladinih organizacija i nezavisnih tela, ili je protiv Vučića sve dozvoljeno”, naveo je Dačić u izjavi za javnost dostavljenoj Tanjugu.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i članica predsedništva SNS Zorana Mihajlović je istakla da pravljenje lažnih umrlica podseća na ružnu prošlost naše zemlje, a da Srbija danas ulazi u red modernih i uređenih država, koje se bore protiv svakog oblika nasilja.

Vreme je da mržnja i pozivi na smrt i nasilje budu kažnjeni, saopštio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin. “Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trpi neshvatljivu mržnju. On i njegova porodica su meta nekažnjenog iživljavanja već godinama. Ovo mora da prestane, vreme je da mržnja i pozivi na smrt i nasilje budu kažnjeni”, ističe se u saopštenju.
loading...

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov izjavio je da su nadležni organi dužni da taj slučaj temeljno istraže i da utvrde da li ima elemenata krivične odgovornosti onih koji na taj način pokazuju šta žele Vučiću.

On je istakao da samo ozbiljnim umobolnicima može da padne na pamet da objavljuju umrlice živih ljudi i da na bolestan i morbidan način pokazuju svoju mržnju i frustracije.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here