Home DRUŠTVO Ministar napustio konsultacije zbog laži

Ministar napustio konsultacije zbog laži

SHARE

 Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napustio je konsultacije Ženske
platforme za razvoj Srbije, organizacije „UN women“ i predstavnika državnih institucija, povodom poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja jer nije želeo
politizaciju dobro osmišljenog sastanka, saopštilo je Ministartsvo unutrašnjih poslova (MUP).

U saopštenju se navodi da je Stefanovićš sa sa zadovoljstvom prihvatio poziv Ženske platforme za razvoj Srbije i organizacije „UN women“ na hitne konsultacije predstavnika državnih institucija i civilnog društva, povodom poslednjih tragičnih slučajeva porodičnog nasilja.

On je, kako se navodi u saopštenju, otvoreno razgovarao sa predstavnicima nevladinog sektora, kako bi zajedno pronašli rešenja koja mogu dovesti do smanjenja broja žrtava porodičnog nasilja.

Uprkos spremnosti najvećeg broja učesnika sastanka da se otvoreno razgovara o problemu porodičnog nasilja, poslanica pokreta “Dosta je bilo” Tatjana Macura iskoristila je susret za sticanje jeftinih političkih poena iznoseći neistine.

Prema navodima saopštenja, ona je iznela lažnu tvrdnju da je Stefanović promovisao auto-školu ubice i nasilnika, iako je MUP u više navrata to demantovao, jer je vlasnica od samog osnivanja bila njegova supruga, koja je upravo žrtva porodičnog nasilja.

Zbog njenog nastupa otvoreno je negodovala i većina učesnica ovih konsultacija, jer su smatrale da za takve razgovore nije ni vreme ni mesto, kažese ui saopštenju.

Ističe se da Stefanović nije želeo da učestvuje u debati baziranoj na iznošenju neistina, već da vodi konstruktivan dijalog sa predstavnicima civilnog društva i državnih institucija, kako bi se pronašla adekvatna rešenja za problem porodičnog nasilja.

loading...

Upravo zato, dodaje MUP u saopđštenju, Stefanović je odlučio da napusti skup, jer nikako nije želeo politizaciju jednog dobro osmišljenog sastanka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da ostaje potpuno posvećeno oštroj borbi protiv nasilnika i zaštiti žrtava porodičnog nasilja i spremno je da razgovara sa svima u
cilju rešavanja ovog velikog društvenog problema.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here