Home DRUŠTVO Gužve na ulazu u Crnu Goru, bilo i tuča

Gužve na ulazu u Crnu Goru, bilo i tuča

SHARE

 Na granici Srbije sa Crnom Gorom kod Bijelog Polja danas su bile ogromne gužve, putnici čekaju satima da bi ušli u tu susjednu zemlju, a desila se i tuča, pišu mediji, prenosi RTCG.

Reporter “Blica” sa lica mjesta prenosi da je kolona duga više od tri kilometra, čekanje u redovima traje više od dva sata, a desilo se i nekoliko incidenata. “Automobili su puni, mahom srpskih registarskih oznaka, čekaju i ne znaju šta će, iz suprotnog pravca vozači dobacuju ljudima u koloni da idu na neki drugi granični prelaz jer je haos”, navodi on.

Reporter “Blica” kaže da je bilo i manjih fizičkih obračuna zbog kojih je intervenisala i policija. “Ima i onih koji ne žele da čekaju, pa drsko pretiču kolonu, zbog čega su negodovali oni koji su strpljivo čekali. Tako su nekom automobilu sa novosadskim registarskim oznakama preprečili put, kako bi ih blokirali i “naučili pameti”, navodi on.

Sa srpske strane jutros je radila samo jedna traka na graničnom prelazu, i da je zbog toga gužva nastavila da se pravi i na crnogorskoj strani, rekao je reporter “Blica”. “Kako smo čuli, i srpska i crnogorska policija, kada su videle šta se napravilo na granicama, počeli su da puštaju vozola maltene bez ikakve provere”, izjavio je on.

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuje pojačan saobraćaj, posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, pa se savetuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Putnički automobili na izlazu iz Srbije najviše čekaju na graničnom prelazu Gostun prema Crnoj Gori gde su zadržavanja i do dva sata, saopštila je danas Uprava granične policije Srbije.

AMSS savjetuje da se koriste granični prelaze Jabuka ili Mehov Krš.

loading...

S druge strane, MUP Crne Gore je saopštio da preko najfrekvetnijih graničnih prelaza iz Crne Gore u druge države dnevno ovih dana prelazi od 12.000 do 13.000 turista.

„Provere na granici se vrše najbrže moguće. Najfrekventniji granični prelazi su GP Sukobin, GP Debeli brijeg i GP Dobrakovo. Vreme čekanja na graničnim prelazima je od 10 do 45 minuta. Molimo građane i turiste za razumevanje jer se granične procedure, iako su skraćene, moraju završiti“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here