Home DRUŠTVO Štrajkači u Fijatu: Vlada hoće da nas saplete, ne nudi pregovore

Štrajkači u Fijatu: Vlada hoće da nas saplete, ne nudi pregovore

SHARE

 

Štrajkački odbor u preduzeću Fijat Krajsler automobili Srbija saopštio je da danas nije dobio poziv za pregovore ili razgovore od FCA, niti od bilo koje državne institucije već samo predlog Protokola o okončanju štrajka

U saopštenju se navodi da se u predlogu Protokola za prekid štrajka ne nudi ništa osim napora Ministarstva privrede da pregovori postignu uspeh.

“Nudi nam se, da se dva puta sapletemo o isti kamen”, navod Štrajkački odbor.

Štrajkački odbor je izrazio spremnost da svakog trenutka, bez obzira na doba dana ili noći počne pregovore s relevantnim sagovornicima.

loading...

“Štrajkački odbor će Ministarstvu privrede u roku od nekoliko sati dostaviti izmenjeni predlog Protokola u kome će od Vlade Srbije tražiti da preuzme svoj deo odgovornosti, kao vlasnik 33 odsto kapitala u preduzeću FCA”, navodi se u saopštenju.

Štrajkački odbor pozvao je Vladu da “privede zakonima” preduzeće FCA i onemogući da Fijatove procedure budu iznad zakona u Srbiji.

“Tržimo da Vlada, preko predstavnika kapitala Republike Srbije u upravljačkim strukturama preduzeća, inicira pronalaženje rešenja, a državni organi primene Zakon o štrajku i silom zakona i države, nalože preduzeću FCA da započne pregovore”, saopštio je Štrajkački odbor.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here