Home DRUŠTVO Ne treba nam obrazovanje, nepismen narod je poslušno ropsko stado

Ne treba nam obrazovanje, nepismen narod je poslušno ropsko stado

SHARE
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević rekao je da će to ministarstvo tražiti otpremnine za 1.000 do 1.200 ljudi.

“Mi smo blagovremeno, još jesenas, u oktobru, bezecovali 1.000 do 1.200 otpremnina, jer po zakonu o maksimalnom broju zaposlenih to radi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i mi danas imamo sastanak”, rekao je Šarčević za Pink.

Vest o obezbeđenju otpremnina za 1200 prosvetnih radnika, treba da ima naslov da je 1200 ostalo bez posla, a u planu je da ostane i više ali će samo 1200″srećnika” dobiti neku siću. Ministar će naime licitirati otpremnine ali još uvek ne zna koliko pa se pitam ko bi to morao da zna ako ne zna prvi čovek prosvete.

Toliko o povećanju plata prosvetarima, datom pred izbore!

Bitno je ministre da ste BEZECOVALI ovih 1200 otpremnina.

loading...

Gospodine ministre, vama obrazovanje i nije ništa drugo nego statistička greška. Jadno, kao i sve u ovoj nazovi državi.

A zašto ne tražite otpremnine za sve tehnološke viškove, i koji su kriterijumi za rad u prosveti, partijska knjižica ili koverta?

A šta ćete sa onim ljudima koji po 10 ili više godina rade po ugovoru na određeno vreme ( kojima su i sindikati rekli laku noć), da li su oni građani drugog reda, jer nisu pristali na učlanjenje u stranke ili nisu hteli da kupe radno mesto?

A, zašto se ne pitate zbog čega se smanjio broj stanovnika Srbije? To vas ne zanima nešto posebno?

Zašto se npr., nesretna činjenica da je dece manje ne iskoristi da se smanji broj učenika u odeljenjima i tako poveća kvalitet nastave? Ne, to je glupo, bolje da smo neobrazovana nacija jer ona guta sve što joj se servira.

A šta bi sa najavljivanim viškovima po zavodima, školskim upravama i samom ministarstvu?

Bravo ministre, suvišno je reći bilo šta drugo!

Važno je da nema viškova u upravi, agencijama i ostalim mestima sa dva do tri puta većim platama a bez ikakvog posla i smisla. Otpustite, vrlo brzo bićemo svedoci kako će neko od ministara, ili sam državni vrh, da da izjavu kako cvetaju ruže po Srbiji jer”doveli smo investitora, dali im sve povlastice i otvorili fabriku za 2000 ljudi”.

Najbolje bi bilo svima dati otpremnine, ako ne mogu svi da dobiju otpremnine onda bar samo otkaze. Škole su ovde nepotrebno rasipanje novca u trenutku kad zemlja vapi za šljaštećim fontanama i jarbolima od 500 metara. Današnji doktori nauka ionako deluju kao da nemaju ni dva razreda osnovne. Ukinuti redovno školovanje, diplome izložiti da se kupuju na kilo po želji i potrebi. Šta će nam prosvetari kad treba oformiti još hiljadu, dve, do tri hiljade komisija za uhlebljenje partijskih poslušnika. Nepismen narod je poslušno ropsko stado. To je sns budućnost u koju verujemo, i zato punom parom brže, bolje, jače, napredno.

 

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here