Home DRUŠTVO ID ponovo preti Balkanu

ID ponovo preti Balkanu

SHARE

Teroristička organizacija Islamska države (ID) u svom magazinu Rumijah ponovo preti zemljama Balkana, prenose agencije.

U poslednjem izdanju magazina Islamske države Rumijah, propagandisti te organizacije pozvali su svoje simpatizere da, ubijaju sve ono što se obožava mimo Alaha, a što simpatizeri ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi.

“Napadajte islamske organizacije, napadajte ih na Alahovom putu”, navodi se u tekstu.

Uz tekst je objavljena fotografija reis-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića, njegovog zamenika Huseina Smajića, kao i muftija Islamske zajednice BiH, koje opisuju kao “otpadnike od islama, vođe neislamske zajednice”.

U tekstu se poziva da im se skine glava i kaže da su najvažnije glave muftija, jer “tako nam Alaha, nema ništa veće i vrednije kod Alaha od toga da ubijate one koji su izmenili njegovu veru, one koji žele da islam bude uništen iznutra”, navode autori teksta, pripasnici islamske države.

“Napadnite ih, ubijajte ih prigušivačima, pa to je uistinu divno delo, kaže se u tekstu. “Ništa ih ne sprečava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tela raskomadate eksplozivnim napravama, i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom decom i njihovim ženama… Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana”, piše u opširnom tekstu pod naslovom “Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti”, prenosi index.hr.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here