Home DRUŠTVO Sporazum sa Grčkom o priznavanju vozačkih dozvola

Sporazum sa Grčkom o priznavanju vozačkih dozvola

SHARE

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar infrastrukture i saobraćaja Grčke Hristos Spircis potpisali su danas u Solunu Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Zahvaljujući ovom sporazumu, koji je iniciran od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Stefanovića, naši državljani koji žive u Grčkoj moći će da zamene važeće vozačke srpske dozvole za iste grčke dokumente bez prethodnog polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita. Isto će važiti i za državljane Grčke koji žive u našoj zemlji. Ovaj dogovor ima veliki značaj za Srbe u Grčkoj, posebno one čiji je svakodnevni posao vezan za upravljanje motornim vozilom.

Ministar Stefanović je danas u Solunu imao i bilateralni susret sa grčkim ministrom unutrašnjih poslova Nikolasom Toskasom, sa kojim je razgovarao i o hapšenju srpskih državljana na Zakintosu. Stefanović se tokom sastanka uverio da oni imaju fer tretman i da se prema njima postupa u skladu sa zakonom.


Na sastanku su, takođe, istaknuti dobri odnosi dve policije, a razgovarano je i o unapređenju saradnje operativnih službi i bržoj razmeni informacija. To se, između ostalog, odnosi i na razmenu saznanja oko potencijalnih terorista koji bi se mogli naći među migrantima, koji pre dolaska u Srbiju prolaze i kroz Grčku.

IZVOR DANAS
loading...
loading...
SHARE
Previous articlePravo na štrajk
Next articleJedan jedini vođa

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here