Home POLITIKA I treći kandidat za ombudsmana, DJB predložio advokata Biljića

I treći kandidat za ombudsmana, DJB predložio advokata Biljića

SHARE

 

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da je advokat Vojin Biljić kandidat DJB-a za novog zaštitnika građana. Narodna skupština trebala do 4. avgusta da izabere novog ombudsmana, a za sada su poznata tri kandidata.

DJB je u saopštenju naveo da Biljić poseduje “neophodno pravničko znanje potrebno za uspešno vršenje ove funkcije i integritet da nezavisno i nepristrasno obavlja dužnost zaštitnika koji je stekao dugogodišnjim bavljenjem advokaturom, kako u Srbiji tako i u inostranstvu”.

“Dosta je bilo smatra da je institucija ombudsmana izuzetno važna, ozbiljna i odgovorna funkcija, tako da ta osoba mora da bude nezavisna, stručna i visokomoralna i neokaljana u političkom smislu”, piše u saopštenju.

Navodeći da je Biljić dostavio Narodnoj skupštini svoj plan rada, DJB je naveo da je taj plan koncipiran na redefinisanju prioriteta, “koji podrazumevaju i primenu novog, agilnijeg i sveobuhvatnijeg pristupa i uspostavljanja novih mehanizama za ostvarivanje ciljeva, u skladu sa zakonom”.

loading...

Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka ranije su podnele predlog Odboru za Ustavna pitanja Skupštine Srbije da sadašnji vršilac funkcije Miloš Janković bude izabran za zaštitnika građana Srbije.

Srpska napredne stranka, Socijalistička partija Srbije i Pokret socijalista predložili su Odboru Skupštine Srbije predsednika Prekršajno apelacionog suda Zorana Pašalića za zaštitnika građana, rečeno je agenciji Beta u parlamentu.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here