Home DRUŠTVO Ljajić o investicijama sa Turcima i Grcima

Ljajić o investicijama sa Turcima i Grcima

SHARE

Turski investitori razmišljaju o Srbiji i ulažu u nju, a susret predsednika Vučića i Erdogana novi je podstrek za privrednu saradnju, rekao je za RTS ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

“Te investicije već postoje u Srbiji, nedeljno dolazi bar jedan turski privrednik zainteresovan za ulaganje. Mi već imamo 400 različitih privrednih društava koje su osnovali Turci tako da je ovo još jedan zamajac za buduće investicije”, rekao je Ljajić.

Saradnja je uvek dvosmeran proces tako da je na nama da potstaknemo nove investicije, dodao je on.

Prema njegovim rečima, o ekonomiji i zajedničkim projektima govoriće se i na prvom Visokom Savetu za saradnju Grčke i Srbije koji se u četvrtak održava u Solunu.

Sa Grcima nema otvornih političkih tema, ali ima prostora za unapređenje saradnje.

“Svi potencijali su tu, nažalost Grčka je tek 23 na listi zemalja kada je reč o izvozu sa trgovinskom razmenom od 400 miliona evra. Međutim, ima puno prostora za unapređenje ekonomske saradnje”, rekao je Ljajić.

loading...

Srpskim turistima Grčka i Turska su među omiljenim destinacijama. Ali i domaće destinacije su izgleda ove godine popularne. 60.000 planiranih vaučera biće dopunjeno sa 20.000 novih.

Kada je reč o stranim turistima oni od početka godine beleže čak i veći rast od domaćih turista i to ne računajući velike manifestacije kao što su “Egzit”, “Bir fest” i Guča.

Ambiciozan plan za 2017. godinu da će biti ostvaren dolazak 1,4 miliona stranih turista i prihod od milijardu i trista miliona evra deviznog priliva tako bi, prema rečima ministra Ljajića, moga uskoro da bude i ispunjen.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here