Home POLITIKA Blumberg: Stojimo iza objavljenog intervjua s Anom Brnabić

Blumberg: Stojimo iza objavljenog intervjua s Anom Brnabić

SHARE

 

Redakcija agncije Blumberg stoji iza teksta koi je napisan posle razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u kojem je navodno rekla da bi Srbija, ukoliko bi bila primorana da bira između EU i Rusije, izabrala Uniju, piše Danas.

 Intervju premijerke za Blumberg izazvao je buru reakcija zbog izjave o Rusiji i EU, ali i njene kasnije tvrdnje da je loše interpretirana, te predaje stenograma intervjua ruskom ambasadoru u Beogradu.

“Stojimo iza onog što smo napisali”, kratko je za Danas rekao Taj Tripet, portparol agencije Blumberg. On je tako odgovorio na “nesporazum” oko izjave premijerke toj agenciji da će Srbija izabrati članstvo u EU, a ne bliže veze sa Rusijom ako bude morala da bira.

U kabinetu Ane Brnabić za “Danas” nisu hteli da komentarišu odgovor Blumberga rekavši da je premijerka sve o tom intervjuu objasnila više puta.

loading...

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u intervjuu američkoj novinskoj agenciji „Blumberg“  4. jula da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između članstva u Evropskoj uniji i bližih veza sa Rusijom, odlučiti za ovo prvo.

Ovaj intervjuu Ane Brnabić je izazvao velike reakcije u zemlji i svetu.

Samo dan nakon intervjua pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov je izjavio da se Kremlj s određenim skepticizmom odnosi prema izjavi srpske premijerke Ane Brnabić da će radije izabrati EU nego Rusiju u slučaju da bude primorana da bira, dok je Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, rekla da Moskva iskreno želi da Beograd ne bude pred tim izborom.

Nakon toga, Zaharova za Sputnik je rekla da se premijerka Srbije Ana Brnabić sastala sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom mu objasnila da su njene reči u intervjuu američkoj agenciji Blumberg pogrešno interpretirane.

Ona je dodala da je Brnabić takođe dala Čepurinu stenogram svog intervjua u kojem se ne navodi izjava koja joj se pripisuje.

Izvor: Danas, N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here