Home POLITIKA Vučić: Naslednika u SNS predlažem 2019.

Vučić: Naslednika u SNS predlažem 2019.

SHARE

 Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će na kongresu stranke koji je planiran za januar 2019. godine predložiti naslednika na čelu naprednjaka.

Vučić je gostujući na TV Hepi, govoreći i podršci koju ima ili ne u vreme hajke na njega rekao da je i to dobro da je mogao da vidi kakav je ko. On je rekao da je dogodine 10 godina od rada stranke, da je za januar 2019. godine planiran kongres i da će tada i predložiti naslednika.

Kako je rekao, veruje da će većina izabrati toga koga je predložio i naveo da je pomogao stranci da ostvari najveće izborne pobede u modernoj srpskoj istoriji i da Srbija postane dobro uređena normalna zemlja. Poručio je i da će to biti osoba koja iznad svega voli svoju zemlju, neće je sramotiti i koja će i nadalje pobeđivati na izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras i da nikad nije podnosio populističke izjave i da će zato da pomogne premijerki Ani Brnabić da ukaže da stvari nisu idealne i “da su daleko od toga”, ali da idu na bolje.

Vučić je, na televiziji Hepi, istakao da će svaki dan štrajka radnika Fijata donositi gubitak državi i da on već sada iznosi 0,1 odsto godišnjeg privrednog rasta. On je rekao da zna da plate u Fijatu, zajedno sa toplim obrokom, nisu dovoljne, ali je upozorio da alternativa može da bude da se ostane i bez toga.

Predsednik je rekao i da direktor Koridora Srbije Zoran Babić, koga su prozivali zbog pogrešno izrečene reči “vazduplohov”, na toj funkciji “gine” i zato ćemo završiti autoput na Koridoru 10 do kraja ove ili početkom naredne godine. Imaćemo više autoputeva nego u Titovo vreme, rekao je Vučić.

On je istakao da je železnički Koridor 10 previše skup da bi ga Srbija radila sama, iz svog budžeta, zbog čega će razmotriti mogućnost da se to završi iz ruskog i kineskog kredita.

loading...

Vučić se osvrnuo i na demografske podatke ističući da se nroj novorođene dece u Beogradu i Nišu povećava, što ohrabruje, ali da zabrinjava što se iz godine u godinu smanjuje u Kraljevu.

U Kraljevu je u procesu privatizacije sve razoreno i uništeno, zbog čega molim sve investitore da idu tamo, rekao je Vučić.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here