Home DRUŠTVO Nišlija protestuje ispred Gradske kuće, traži ostavku gradonačelnika

Nišlija protestuje ispred Gradske kuće, traži ostavku gradonačelnika

SHARE

Foto: JV/J. A.

Zbog toga što, kako kaže, želi da ukaže na probleme “običnih smrtnika”, Nišlija Miroslav Vacić je jutros počeo protest pred Gradskom kućom. Jedan od njegovih osnovnih zahteva je ostavka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, jer je on, kaže, kriv za loše finansijsko stanje građana Niša.

Nezadovoljan životom u Nišu, priča Vacić, odlučio je da protestuje, jer tvrdi da je Niš korumpiran grad i želi da ukaže na probleme koje, kaže, ne muče samo njega, već gotovo sve građane.  Traži ostavku gradonačelnika

Zato što Darko Bulatović prima i platu i penziju dok njegovi građani gladuju, zato što su majkama koje imaju 3 i više deteta uskraćena mnoga prava, zato što Nišlijama nisu isplaćene ratne dnevnice, a radnicima propalih preduzeća zaostale plate, zato što je uništio sport i kulturu – kazao je Vacić.

Gradonačelnik je, kaže Vacić, uništio privredu, jer “dovodi strane investitore kojima poklanja zemlju”. Jedan od razloga što je počeo protest je, dodaje, to što u Nišu ima mnogo nezaposlenih i gladnih.

Zato što je uništio kvalitet života i zdravlje građana, zato što je doveo grad do bankrota, zato što su građani bili primorani da glasaju protiv svojih uverenja za njegovu stranku – priča Vacić.

Osim što traži ostavku gradonačelnika, što je i napisao na jednom od transparenata, on traži i razrešenje direktora javnih preduzeća. Ubuduće će, kaže, svakodnevno biti ispred Gradske kuće i ići će u protestne šetnje gradom, jer želi da se čuje i njegov glas.

loading...

Protestovaće dok se njegovi zahtevi ne ispune, navodi, a poručio je da će možda ubuduće štrajkovati glađu. Pozvao je nezadovoljne sugrađane da mu se pridruže.

U Kabinetu kažu da je gradonačelnik pokušao da razgovara sa njim i čuje njegove zahteve, ali da je Vacić to odbio.

Izvor: Južne vesti

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here