Home DRUŠTVO Obradović o iseljavanju Vranjskih: PIO fond ima praznih prostorija, ovo je pritisak

Obradović o iseljavanju Vranjskih: PIO fond ima praznih prostorija, ovo je pritisak

SHARE

Redakcija nedeljnika Vranjske bi mogla da bude iseljena iz kancelarija u kojima je već 15 godina, pošto ih je vlasnik prostorija PIO fond tužio zbog neizmirenih kirija, a tužbom traži i da se isele, prenosi Cenzolovka. Direktor ovog nedeljnika Vukašin Obradović zahtev za iseljenjem smatra političkim pritiskom, dok bivši čelnik vranjskog PIO fonda Nenad Antić tvrdi da je “sve po proceduri”.

Obradović kaže da im je u martu 2017. godine stigla tužba kojom PIO fond traži da im se isplati 160.000 dinara duga za kiriju i oko 11.000 dinara kamate, kao i nalog da se isele iz prostorija.

Kako navodi, Vranjske u tom trenutku jesu dugovale PIO fondu za zakup nekoliko meseci unazad, jer su imale problema u poslovanju.

„Kada smo dobili tužbu, uspeli smo da nekako skupimo tih 160.000 dinara i uplatimo PIO fondu, uz molbu da nas ne isele. Oni, međutim, i dalje traže da se iselimo iako ne postoji nikakva potreba za tim, jer ovde imaju još nekoliko praznih kancelarija koje nisu izdali. Razumeo bih da je sve to popunjeno, pa da imaju ekonomskog interesa da nas izbace, ali nemaju“, kaže on.

Nakon što su, kaže, izmirili dug i zamolili da se povuče tužba i zahtev za iseljenjem, iz vranjskog PIO fonda im je rečeno da „moraju da vide sa Beogradom“, nakon čega su ipak ostali pri prvobitnom zahtevu.

„Zanimljivo je da je u tom periodu direktor bio Nenad Antić, član SNS-a, koji je kasnije prešao na mesto zamenika gradonačelnika. Mislim da je to jedna vrsta pritiska na redakciju Vranjskih, jer mi smo ovde 15 godina, a fond PIO nema potrebe za poslovnim prostorom. Ne vidim tu ekonomski rezon. Radi se, dakle, o jednom političkom stavu“, kaže on.Obradović kaže da je saglasan sa time da PIO fond, kao vlasnik prostorija, ima prava da bira kome će ih izdavati, ali misli da se ovde ne radi samo o tome.

loading...

Aktuelna direktorka vranjskog PIO fonda Sunčica Jović je Cenzolovki rekla da nema ovlašćenja da daje izjave jer tokom dana nije dobila dozvolu za to od beogradske centrale i zamolila da pozovemo sutra.

Međutim, bivši direktor vranjskog PIO fonda, a sadašnji zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić (koji je bio na čelu filijale kada su Vranjske tužene) za Cenzolovku kaže da je sve rađeno po zakonu i Pravilniku o raspolaganju nepokretnostima PIO fonda.

Vranjske su, kaže, dobile opomenu da plate dug za kiriju u roku od 30 dana. Pošto to, kako tvrdi, u datom roku nisu učinili, stigla je tužba da dug plate i da se isele.

„Takva su pravila, ja ništa nisam uradio na svoju ruku. U tom trenutku sam bio direktor, na osnovu konsultacija sa rukovodstvom i pravnim zastupnikom smo tako uradili. Ako se dug ne isplati u roku od 30 dana, mi podnosimo tužbu za naknadu duga i za iseljenje. To uvek ide tako. Ne postoje dupli standardi, niti posebna procedura za Vukašina Obradovića“, kaže on.

Antić dodaje i da Vranjske nisu jedine koje su se našle u takvoj situaciji, te da su iz prostorija PIO fonda u Vranju iseljeni mnogi.

„Malo su ‘jače’ cene zakupa prostorija koje izdaje PIO fond, ali takve su kakve su. Većina se na kraju iselila. I sindikat je iseljen. Prema svima se ophodimo isto“, tvrdi Antić.

On ističe da to „nema veze sa političkim pritiskom“, niti sa kritičkim pisanjem Vranjskih o lokalnim vlastima.

Izvor: Cenzolovka

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here