Home POLITIKA DS podržala inicijativu NVO da Miloš Janković bude zaštitnik građana

DS podržala inicijativu NVO da Miloš Janković bude zaštitnik građana

SHARE

Demokratska stranka je podržala inicijativu više od 80 organizacija civilnog društva da novi zaštitnik građana bude aktuelni vršilac dužnosti te funkcije Miloš Janković.

DS je u saopštenju navela da je Predsedništvo stranke podržalo taj predlog “imajući u vidu značaj nezavisnih institucija u izgradnji i razvoju demokratskih procesa u Srbiji, urušen sistem vrednosti i podrivanje samih temelja države u smislu nezavisnog pravosudja, odvojenosti izvršne i zakonodavne vlasti”.

“Miloš Janković je svojim radom na mestu zamenika zaštitnika građana učestvovao u izgradnji te institucije, dok je svojim radom u v.d. statusu u prethodnom periodu pokazao autoritet znanja i integriteta u nizu slučajeva o kojima je javnost obaveštena”, ocenila je Demokratska stranka.

Pozivajući sve političke aktere “koji su spremni na izgradnju i jačanje nezavisnih institucija” da se priključe inicijativi, DS je ocenila da izbor Miloša Jankovića za zaštitnika građana “nije stranačko pitanje već prvorazredno pitanje za izgradnju urušenog pravnog poretka današnje Srbije.”

 

loading...

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here