Home DRUŠTVO Predsednica Komore izvršitelja: Oprema KBC Dragiša Mišović nije izuzeta od izvršenja, ne...

Predsednica Komore izvršitelja: Oprema KBC Dragiša Mišović nije izuzeta od izvršenja, ne znam šta će Vlada učiniti

SHARE

 

Izvršitelji bi u sredu, 12. Jula, trebalo da uđu u Kliničko bolnički centar “Dragiša Mišović” kako bi popisali stvari i obeležili ih markicama. To je prvi korak pred plenidbu imovine. Izvršitelji će samo popisati imovinu bolnice u vrednosti od 1,1 miliona evra, koliko je procenjeno po izvršnoj presudi u korist Simonide Tanasijević da bolnica treba da joj isplati. Nakon popisivanja, sva pokretna imovina će ostati bolnici na korišćenje.

Ukoliko se nakon toga dug ne namiri onda će biti zakazana javna prodaja, navode u Komori izvršitelja. Od prošle godine Vlada Srbije vodi se kao osnivač KBC Dragiša Mišović, zbog čega je ona u obavezi da ako dođe do zaplene opreme, dug Kliničko-bolničkog centra i isplati.

Aleksandra Trešnjev, predsednica Komore izvršitelja, kaže za Insajder da je taj postupak izuzetno delikatan i da ne zna kako će se proces završiti.

„Ja stvarno ne mogu da govorim u ime Vlade Republike Srbije niti znam šta će se uraditi na kraju tog postupka. U pitanju je izrazito delikatan postupak i vi ste imali prilike u medijima da čujete vrlo afirmativne komentare baš u pogledu koleginice koja sprovodi taj postupak i ona je bila i više nego taktična i više nego strpljiva i više nego medijator u tom postupku,“ kaže Trešnjev za Insajder.

loading...

Predsednica Komore dodaje da izvršitelji sprovode pravnosnažnu i izvršnu odluku suda i da bolnička oprema nije izuzeta od izvršenja.

„Koleginica sprovodi pravnosnažnu i izvršnu odluku suda. Sredstva koja se mogu popisati u bolnici, dakle oprema koja je potrebna bolnici za funkcionisanje nažalost nije izuzeta od pokretnih stvari koje mogu biti predmet izvršenja. Ipak, ja sam uverena  da do toga neće da dođe,“ kaže Trešnjev za Insajder.

[embedded content]

Izvršitelji su i u maju bili u KBC, ali je tada u dogovoru s ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom odložen popis imovine.

Ministar Lončar je juče izjavio da su država i Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” učinili sve da se reši problem imovine te beogradske bolnice.

Direktor KBC-a za Insajder: Mene interesuje samo da bolnica normalno radi

Direktor KBC Dragiša Mišović Radislav Šćepanović kaže za Insajder da je bolnica uložila žalbu na sve što je u ovom postuplu urađeno, s obzirom da nijedan argument bolnice nije uvažen.

“Mene intersuje samo da bolnica nastavi normalno da radi, da nema uznemirenja pacijenata. Bolnica ni za šta nije kriva. Verujem onome što je rekao ministar, a nadam se da do planidbe neće doći“, kaže Šćepanović za Insajder.

Međutim, on nije želeo da komentariše najavu da će izvršitelji 12. jula doći u KBC “Dragiša Mišović” kako bi popisali imovinu.

“Da sačekamo sredu. To je, ipak, na sudu. Ja ne želim da se mešam u rad suda. Uložena je žalba. Mi to ne možemo ni da usporimo, ni da ubrzamo”, rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

Žalba KBC Dragiša Mišović je uložena Višem sudu u Beogardu, ali ona ne odlaže izvršenje.

Spor oko zemljišta dug 67 godina

KBC „Dragiša Mišović“ je na udaru izvršitelja od aprila ove godine zbog 12 ari zemlje, u Kronštatskoj ulici broj 7 koje navodno pripada Simonidi Tanasijević.

Sporno parče zemlje je u oktobru 1960. godine nacionalizovala država, a zatim ga je 1963. KBC “Dr Dragiša Mišović ” kupio od Narodnog odbora Opštine Savski venac i platio ga u tri rate.

Zemljište u Kronštatskoj je u međuvremenu promenilo još dva vlasnika. Prvo ga je od bolnice “Dr Dragiša Mišović” kupio Dom časnih sestara koje su tu izgradile kuću, a zatim su tu zemlju 1992. prodale preduzeću “Koling”, koje je u stečaju i koje je, prema pisanju medija, i dan-danas upisano na toj parceli.

Postupak protiv bolnice pokrenut je 2011. godine. Vlasnica zemljišta Simonida Tanasijević koja ju je dobila u nasledstvo od strica, dobila je pravosnažno slučaj na sudu i prošle godine je došlo rešenje o izvršenju.

Bolnica je, prema pisanju Blica, dosad Simonidi Tanasijević isplatila tri miliona dinara.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here