Home DRUŠTVO Nešić: Moguća zabuna zbog Centra za vanredne situacije

Nešić: Moguća zabuna zbog Centra za vanredne situacije

SHARE

Užička vlast tvrdi da nema informacije o izgradnji humanitarnog centra na Ponikvama

Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica, saopštio je da gradsko rukovodstvo nema informaciju o tome da EU i SAD planiraju da grade humanitarni centar na aerodromu Ponikve kod Užica koji bi, navodno, trebalo da bude pandan Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu.

On je ponudio mogućnost o tome da je u pitanju medijska zabuna, pošto je ranije bilo u planu da se na tom aerodrmu gradi Centar za vanredne situacije, koji bi bio nadležan za zapadnu Srbiju, istočnu Bosnu i Hercegovinu i severnu Crnu Goru, te da je taj projekat pogrešno doveden u vezu sa navodnim humantarnim centrom.

Nešić je izjavio za loklane medije da je „za informaciju o izgradnji humanitarnog centra gradsko rukovodstvo čulo iz medija“ i da se „Gradu niko zvanično nije obraćao tim povodom“.

– Odgvorno tvrdim da Grad Užice nije imao informacije, niti je bio uključen u bilo kakve stvari koje se tiču izgradnje potencijalnog humanitarnog centra. To su stvari od krupnog nacionalnog značaja o kojima mi, kao lokalna samouprava, iako smo vlasnici aerodroma, ne možemo da odlučujemo bez nadležnog ministarstva i Vlade Srbie, rekao je Nešić.

On je objansnio da je aerodom Ponikve, pre dve godine, zajedno sa opštinom Fočom u okviru programa prekogranične saradnje, konkurisao za sredstva od Delegacije EU u Srbiji za izgradnju Centra za vanredne situacije, koji bi trebalo da pokrije zapadnu Srbiju, istočnu Bosni u Hercegovinu i severnu Crnu Goru, ali da taj projekat nije realizovan.


loading...

Nešić je ocenio da je moguće da su informacije o tom projektu pogrešno interpretirane i dovedene u vezu sa navodnim planom EU i SAD za izgradnji humanitarnog centra na Ponikvama.

– Centar za vanredne istuacije je bio projekat koji se, između ostalog, ticao upravljanja vanrednim situacijama pa su, određene stvari koje se tiču sistema civilne zaštite, bile planirane na Ponikvama. Nažalost, taj projekat nije prošao kod Delegacije EU i sredstva nisu obezbeđena. Ukoliko je to nešto što je dalo povoda nekome da iznese takav stav, onda je informacija o izgradnji humanitarnog centra pogrešna, poručio je Nešić.

Fotografija: Nemanja Nešić

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here