Home POLITIKA Jeremić: Opozicija bi na beogradskim izborima trebalo da nastupi jedinstveno

Jeremić: Opozicija bi na beogradskim izborima trebalo da nastupi jedinstveno

SHARE

Predsednik Centra za međunarodnu politiku i održivi razvoj Vuk Jeremić izjavio je da bi na predstojećim beogradskim izborima opozicija trebalo da nastupi jedinstveno i ocenio da bi sve drugo osim zajedništva poslalo obeshrabrujuću poruku biračima.

“U ovom trenutku postoji samo jedna opcija koja bi mogla da napravi suštinsku razliku na predstojećim beogradskim izborima, a to je jedinstvena lista opozicije”, rekao je Jeremić za Danas.

On je izrazio uverenje da uz “sve poštovanje” suprotnosti koje postoje u strankama opozicije, one nisu nepremostive i istakao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da opozicija jedinstveno nastupi.

“Razlika između bilo kog dela stvarne opozicije i režima je veća u odnosu na naše međusobne razlike”, ocenio je Vuk Jeremić odgovarajući na pitanje da li je moguće ujedinjenje opozicije na beogradskim izborima.

On je rekao da je razgovarao s mnogim liderima stranaka opozicije, a najviše sa Sašom Jankovićem.

loading...

“Ali poražavajuće je da se još nije ni pokušalo da se svi zajedno nađemo za istim stolom i da se dogovorimo bar oko stvari gde ne bi smelo da bude nikakih podela”, rekao je Jeremić.

Na pitanje da li postoje spoljni pritisci da se opozicija ujedini, on je odgovorio da koliko mu je poznato ne.

Podsetimo, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je pre tri dana u intervjuu za agenciju Beta da je uveren da će “prava opozicija u Beogradu izaći na dve liste koje neće sarađivati sa SNS nakon ovih izbora”. On je istakao da DS na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu prvenstveno zanima saradnja sa strankama koje su podržale Sašu Jankovića na predsedničkim izborima.

Govoreći za Nedeljnik o ujedinjenju opozicije na predstojećim izborima Saša Janković je nedavno ocenio da je tačka okupljanja Srbije koja nije glasala za Vučića potrebna kao hleb nasušni: „Nije to politički, već životni, suštinski cilj, pitanje opstanka”

IZVOR INSAJDER

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here