Home POLITIKA DJB na beogradske izbore izlazi samostalno

DJB na beogradske izbore izlazi samostalno

SHARE

 

Glavni odbor i beogradski odbor Pokreta Dosta je bilo (DJB) doneli su odluku da na predstojećim izborima u Beogradu DJB izađe samostalno.

Kako je rečeno, DJB ostaje otvoren za razgovor oko eventualnog zajedničkog nastupa, ali naglašavaju da “neće čekati nikog”.

Predstojeće izbore, dodaju, DJB čeka spremno, sa strategijom u 20 tačaka.

Između ostalog, traže transprarentnost javnog sektora, da se popiše i proceni imovina Grada Beograda, ukinu partijsko zapošlajvanje i centralizacija.

loading...

Podsetimo, predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je pre nekoliko dana u intervjuu za agenciju Beta da je uveren da će “prava opozicija u Beogradu izaći na dve liste koje neće sarađivati sa SNS nakon ovih izbora”.

On je istakao da DS na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu prvenstveno zanima saradnja sa strankama koje su podržale Sašu Jankovića na predsedničkim izborima.

Govoreći za Nedeljnik o ujedinjenju opozicije na predstojećim izborima Saša Janković je nedavno ocenio da je tačka okupljanja Srbije koja nije glasala za Vučića potrebna kao hleb nasušni: „Nije to politički, već životni, suštinski cilj, pitanje opstanka”  .

Bivši predsednički kandidat i predsednik Centra za međunarodnu politiku i održivi razvoj, Vuk Jeremić, rekao je da bi na predstojećim beogradskim izborima opozicija trebalo da nastupi jedinstveno i ocenio da bi sve drugo osim zajedništva poslalo obeshrabrujuću poruku biračima.

Sa druge strane, lider Nove stranke Zoran Živković, pre četiri dana je izjavio da bi opozicija na beogradske izbore trebalo da izađe u dve kolone.

Izvor: N1, Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here