Home POLITIKA Sledeća sednica o komisiji za doktorat Malog u septembru

Sledeća sednica o komisiji za doktorat Malog u septembru

SHARE

Kvorum zakočio formiranje komisije za doktorat Siniše Malog

Veće grupacije društveno-humanističkih nauka Univerziteta u Beogradu nije imenovalo jednog člana u stručnu komisiju za preispitivanje osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda Siniše Malog, jer na današnjoj sednici nije bilo kvoruma.

Predsednik Veća Vladimir Cvetković kaže za Danas da je problem sa kvorumom uobičajen za ovo doba godine i da to nema veze sa dnevnim redom sednice na kojoj je trebalo da bude delegiran jedan član u stručnu komisiju FON-a.

Cvetković je rekao da će naredna sednica Veća biti održana u septembru. U međuvremenu bi trebalo da budu obavljene konsultacije sa nekim od stručnjaka iz oblasti iz koje je Mali doktorirao, kako bi se izbeglo da se sa imenovanjem oteže, a do toga bi moglo da dođe ukoliko bi Veće grupacija društveno-humanističkih nauka predložilo samoinicijativno kandidata, od koga bi naknadno tražilo saglasnost da se prihvati tog posla.


Kako je Danas pisao, jednog člana u stručnu komisiju nije uspeo da delegira ni Nacionalni savet za visoko obrazovanje, jer profesor Fakulteta političkih nauka Milan Jovanović nije prihvatio članstvo, pa će Savet novog kandidata predložiti na narednoj sednici, koja će biti održana najranije u septembru. Dva kandidata u stručnu komisiju treba da imenuje FON, a prema informacijama kojima raspolažemo, zasad je izvesno učešće samo jednog profesora, i to stručnjaka iz Slovenije.

IZVOR DANAS
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here