Home POLITIKA Pritvor za sedam osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja

Pritvor za sedam osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja

SHARE

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osumnjičenih koje je policija privela zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i počinili zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama i predložilo pritvor do 30 dana.

Privedeni su Zoran Knežević, Dušan Marković, Mileta Perić, Aleksandar Perić, Sava Marković, Vladimir Jakovljev i Đorđe Lazić, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da se sumnja da su u 2016. godine iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem ovlašćenja unapred dogovarali tehničke i kadrovske uslove tenderske dokumentacije za javne nabavke koje su raspisale opština Ljubovija i javno preduzeće “Ljubovija”.

Sumnja se da je Knežević, tokom postupka javnih nabavki, od osumnjičenih, dobijao podatke o cenama koje su ponudili ostali ponuđači, a u cilju izbora privrednog društva koje je učesnik javne nabavke, kojim on, faktički upravlja kao najpovoljnijeg ponuđača.

Tim putem, kroz više sprovedenih postupaka javnih nabavki, oštećen je budžet opštine Ljubovija i javnog preduzeća “Ljubovija” u iznosu od 14.852.374 dinara.

Zloupotrebe su izvršene prilikom javne nabavke grejdera – mašine za ravnanje, kao i javnom nabavkom za izvođenje radova na čišćenju Grabovačke reke zaplava bujičnih pregrada kod Rimskog mosta, kao i čišćenja kanala Džigića jaz i obezbeđivanja proticajnog profila Petničkog potoka.

loading...

Oni se sumnjiče i za zloupotrebe javnih nabavki na uređenju poljskih puteva.

Posle saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na Zorana Kneževića, Dušana Markovića, Mileta Perića, Aleksandra Perića, Sava Markovića i Vladimira Jakovljeva odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here