Home DRUŠTVO Obijen i ispreturan stan novinarke KRIK-a

Obijen i ispreturan stan novinarke KRIK-a

SHARE

Dragani Pećo, novinarki istraživačke redakcije KRIK, danas je obijen stan i stvari u njemu su ispreturane, prenosi Cenzolovka.

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović kaže da nisu primetili da je išta ukradeno, kao i da će policija, koja je uzela otiske, podneti krivičnu prijavu protiv NN lica. Dojčinović kaže da je Dragana Pećo van grada, a da je stan sa obijenom bravom danas zatekao njen dečko kada se vratio sa posla.

„Nismo primetili da išta fali od vrednosti, laptop, mobilni telefoni i takve stvari. Stan je ispreturan naglavačke, sve što postoji u stanu i po ormarima je izvučeno i bačeno, cilindar brave je polomljen, ali krađe nije bilo i to malo zbunjuje“, kaže on.

Slučaj je odmah prijavljen policiji koja je, prema njegovim rečima, obavila uviđaj, uzela izjavu od njenog dečka i otiske prstiju iz stana. Biće podneta krivična prijava protiv NN lica.


„Mi ćemo insistirati da se ozbiljno radi na ovome, da se na primer pogledaju sve kamere okolo, jer jedino što zasigurno znamo je da se provala desila danas“, izjavio je Dojčinović za Cenzolovku.
Moguće motive – odnosno da li provala možda ima veze sa time što je Pećo istraživačka novinarka – Dojčinović nije želeo da pretpostavlja.

„Ne bih da insinuiram šta bi moglo da bude u pitanju, može da bude i obična provala, ali može da bude i u vezi sa poslom. Slučajevi koji se tiču novinara moraju maksimalno ozbiljno da se tretiraju upravo zato što mogu biti u vezi sa poslom. Radimo priče koje su vezane za kriminal i korupciju, činjenica je da je Pećo istraživačka novinarka i radi na ozbiljnim stvarima. Zato slučaj treba maksimalno ozbiljno da bude ispitan, šta god da je u pitanju“, kaže urednik KRIK-a.

IZVOR DANAS

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here