Home DRUŠTVO Suđenje za ubistvo Ćuruvije: Radonjiću i Romiću odobren kućni pritvor

Suđenje za ubistvo Ćuruvije: Radonjiću i Romiću odobren kućni pritvor

SHARE

 

Optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije bivšem načelniku beogradskog centra DB-a Milan Radonjić i nekadašnjem glavnom obaveštajnom inspektoru u Drugoj upravi resora Ratko Romić danas je ukinut zatvorski pritvor i odlukom suda biće u kućnom pritvoru s elektronskim nadzorom tokom nastavka suđenja.

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara 2014. i od tada su u pritvoru.

Predlog za prebacivanje u kućni pritvor odbrana iznosi već mesecima. Obrazlažući svoj zahtev na današnjem suđenju advokatica Romića i Radonjića Zora Dobričanin rekla je da s obzirom na fazu u kojoj se nalazi postupak, odnosno činjenicu da je počelo svedočenje svedoka odbrane, ovo bio najpodesniji trenutak u kome bi sud mogao da prihvati tu odluku.

Tužilac se protivio ovakvom predlogu, ali ju je sud usvojio.

loading...

Na današnjem ročištu nije svedočio bivši načelnik DB-a Nenad Ilić koji je osuđen da je vozio kamion ubicu na Ibarsko j magistrali, a koga je za svedoka predložio prvookrivljeni Radomir Marković.

Ilić je doveden iz zatvora u Požarevcu u Specijalni sud, ali nije svedočio jer sud nije znao da je on bio pripadnik Državne bezbednosti i da mora biti oslobođen čuvanja tajne.

Ćuruvija je ubijen u Beogradu 11. aprila 1999, tokom NATO bombardovanja, ispred zgrade u kojoj je živeo i gde je bila marketing služba “Dnevnog telegrafa”. Suđenje za njegovo ubistvo počelo je 1. juna 2015.

Za ubistvo su optuženi načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Izvor: Insajder

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here