Home DRUŠTVO Novi Sad godinama nije naplaćivao Bati Kan Kanu zakup hotela na Petrovaradinu

Novi Sad godinama nije naplaćivao Bati Kan Kanu zakup hotela na Petrovaradinu

SHARE

 

Lokalne samouprave prema istraživanju Insajdera ne popisuju čak ni imovinu. U Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji, nadležni organi ne znaju sa koliko zemljišta, poslovnih prostora ili stambenih kvadrata raspolaže grad. Zato je bilo moguće da se od 2006. godine ne naplaćuje zakup hotela na Petrovaradinu.

JP „Poslovni prostor“ Novi Sad raspolaže se  sa oko 220 hiljada kvadrata koje može da izdaje u zakup. Kako je pokazalo istraživanje Insajdera i lokalnih stanica ANEM-a, početkom 2015 više od 60 hiljada kvadrata ovog prostora nije bilo izdato zakupcima.

Višegodišnja neodgovornost lokalnih vlasti dovela je do toga da se čak zakup pet hiljada kvadata na Petrovaradinskoj tvrđani ne naplaćuje.

Naime, hotel Varadin koji se nalazi na Petrovaradinskoj Tvrđavi je dat je u zakup još 2006. godine hotelsko ugostiteljkom preduzeću Park koje je tada bilo u vlasništvu Ratka Butorovića, poznatijeg kao Bata KanKan. Butorović je godinama bio predsednik FK Vojvodina, a u službenim beleškama MUP-a tokom 90-tih je povezivan sa crnogorskim mafijaškim klanom.

loading...

Ugovor između Grada koji je tada vodila Maja Gojković i Ratka Butorovića o zakupu hotela Varadin koji je kasnije preimenovan u “Leopold” na ekskluzivnoj lokaciji potpisan je 2006. godine a prostor od preko 5.000 kvadrata dat u zakup na 30 godina.

Zakupac je trebalo da obavi rekonstrukciju i da za to bude oslobođen plaćanja zakupnine 5 godina, pri čemu bi uložio 6 miliona evra u obnovu.

Od samog početka odnos između Grada i zakupca nije bio po zakonu, jer “Park”nije ispoštovao obavezu iz ugovora da položi garanciju poslovne banke u iznosu od 10 odsto projektovane vrednosti radova.

 

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here