Home POLITIKA Stefanović: SNS je predala sve podatke o finansiranju kampanje

Stefanović: SNS je predala sve podatke o finansiranju kampanje

SHARE

 

Srpska napredna stranka je predala sve podatke o finansiranju kampanje za izbore 2012. i svaki dinar je potrošen transparentno i sa računa stranke, izjavio je danas član Predsedništva te partije Nebojša Stefanović.

Govoreći o zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju rumunskih marketinških kompanija Majoritas i Kondiment tokom kampanje za izbore 2012, Stefanović je za N1 rekao da nije siguran da li postoji zvanična saradnja između SNS-a i tih kompanija i dodao da nije čuo za konkretne firme.

“SNS je, kao i uvek, prijavila sve ono što je bio predmet našeg delovanja u kampanjama, sve ono što smo potrošili, svaki dinar vrlo transparentno i za razliku od mnogih drugih u kampanjama, mi smo svaki dinar potrošili sa računa naše stranke, pokazali izvore finansiranja i najveći deo je došao od broja poslanika koji SNS ima”, rekao je on.

Ističe da je stranka predala sve podatke, ali da su spremni da “uđu u razgovore” sa svima koji misle da treba još neki dodatni podatak kako bi se, kako je naveo, utvrdilo u čemu je nesporazum.

loading...

“Što se nas tiče, sve smo radili transparentno, sve smo radili javno, sve pokazali”, naglasio ej Stefanović.

Pomoćnica direktora Agencije za borbu protiv korupcije Katarina Dakić izjavila je juče da je to telo podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o anagažovanju marketinških kompanija. Ona je rekla da im se Insajder obratio u januaru s pitanjima koja su u vezi s prethodnim izbornim kampanjama, ali da SNS nije dostavila tražene informacije.

“Tražili smo informacije od SNS, jer se radilo o marketinškim agencijama, nismo dobili odgovor i iskoristili smo pravo da podnesemo zahtev. Sada Prekršajni sud treba da pokrene postupak i sprovede na osnovu zahteva koji smo podneli”, objasnila je ona juče u razgovoru za N1.

Prema pisanju medija, kao i podacima sa sajta kompanija Majoritas i Kondiment, SNS je u kampanji 2012. angažovala ove dve rumunske agencije za poslove internet marketinga.

Na sajtu Kondimenta objavljena je čak studija slučaja SNS, uz objašnjenje je formiran internet tim od 15 ljudi, da je tim”specijalaca” boravio u Beogradu, a da je SNS tada 80 odsto budžeta uložila u kampanju na društvenim mrežama.

Ipak, podatke o tim troškovima SNS nije dostavila Agenciji za borbu protiv korupcije, zbog čega su novinari Insajdera i postavili pitanje da li Agencija taj slučaj proveravala i koji je ishod provere.

Izvor: N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here