Home POLITIKA Mogerini se odvojeno sastala sa Tačijem i Vučićem

Mogerini se odvojeno sastala sa Tačijem i Vučićem

SHARE

 

Posle odvojenih susreta uslediće trojni sastanak nakon kojeg bi Mogerini trebalo da objavi saopštenje, rekla je agenciji Beta u Briselu njena portparolka Maja Kocijančić.

Mogerini je sa Tačijem i Vučićem razgovarala prošle nedelje u Dubrovniku tokom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi kada ih je i pozvala na neformalni sastanak radi “razmene stavova o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana”.

Poslednji sastanak Beograda i Prištine na visokom nivou održan je u februaru posle čega su usledili izbori i u Srbiji i na Kosovu. Sada je prilika da se to obnovi i da se vidi kako dalje unaprediti dijalog, rekla je Kocijančić.

Vučić je u juče objavljenom intervjuu za Sputnjik rekao da očekuje da će dijalog sa Prištinom preći na predsednički nivo i ocenio da je važno da se razgovor nastavi, jer se tako smanjuju napetosti.

loading...

Tači je saopštio je da će danas “u sklopu dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmeniti početne ideje o načinu nastavka dijaloga u novoj fazi, kao i o ciljevima” koji treba da se postignu u dijalogu.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Tači je naveo da je dijalog državni prioritet i pozvao političke partije na Kosovu na jedinstvo.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here