Home POLITIKA Makedonija: Gruevskom oduzet pasoš, ne ide u pritvor

Makedonija: Gruevskom oduzet pasoš, ne ide u pritvor

SHARE

 

Nikola Gruevski, bivši premijer Makedonije, neće ići u pritvor jer krivično odeljenje suda u Skoplju nije prihtavilo zahtev specijalnog tužioca Makedonije. Pritvor nije određen nijednom okrivljenom za koga je tužilaštvo predložilo ovu meru. Kao meru obezbeđenja okrivljenih u postupku, sud je odlučio da im oduzme pasoše I naloži da se jednom nedeljno javljaju nadležnom organu.

Makedonsko specijalno tužilaštvo saopštilo je da će do kraja meseca podneti 17 novih optužnica kojima su obuhvaćene 94 osobe i sadam firmi. Među optuženima su bivši premijer i lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski i funkcioneri njegove vlade i stranke.

Specijalna tužiteljka Katica Janeva je 29. juna, na konferenciji za novinare, dan pre isteka zakonskog roka u kojem specijalno tužilažtvo treba da podnese optužnice, najavila da će Tužilaštvo od Krivičnog suda zatražiti da odredi pritvor protiv 18 osumnjičenih, među kojima su i funkcioneri VMRO-DPMNE.

Na tom spisku se nalaze Nikola Gruevski, bivša ministarka policije Gordana Jankulovska, bivši šef državne bezbednosti i rođak Gruevskog Sašo Mijalkov, bivši ministar za transport i veze Mile Janakieski, donedavna ministarka kulture Elizabeta Kančevska Milevska, ali i glavni urednik televizije Sitel Dragan Pavlović, koji je poznat pod nadimkom Latas.

loading...

Specijalna tužiteljka Janeva tada je rekla da neće moći da bude podigne optužnicu za slučaj Talir u kojem je za nezakonito finansiranje stranke VMRO DPMNE prvoosumnjičeni Nikola Gruevski, jer je rok za istragu bio previše kratak.

Izvor: Telma, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here