Home POLITIKA ŠTA ĆE NAM MINISTAR? Vulin ima pet državnih sekretara i sedam pomoćnika 

ŠTA ĆE NAM MINISTAR? Vulin ima pet državnih sekretara i sedam pomoćnika 

SHARE
Foto: Medija centar Beograd

U Ministarstvu odbrane na čijem je čelu Aleksandar Vulič, radi čak pet državnih sekretara, a ministar ima ukupno sedam pomoćnika. 

Šta će nama onda ministar?

Vlada Srbije postavila je Nenada Ivaniševića za državnog sekretara u Ministarstvu odbrane objavljeno je danas u “Službenom glasniku”.

Ivanišević je peti državni sekretara u tom ministarstvu, a ministar Aleksandar Vulin ima čak sedam pomoćnika.

Državni sekretari u tom ministarstvu imaju platu oko 90.000 dinara, a pomoćnici ministra oko 120.000 dinara, dok ministar Vulin prima platu u visini od 100.000 dinara mesečno.

Koja je razlika između državnih sekretara i pomoćnika?

Državni sekretari se uvek postavljaju po političkoj liniji i njihov mandat traje koliko i ministrov. Pomoćnici ministra su stručnjaci čiji mandat traje pet godina i ne moraju da imaju političke veze.

Državni sekretari su gotovo uvek bliski saradnici ministra što dokazuje i podatak da je većina državnih sekretara u Ministarstvu rada došla iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, gde je Vulin bio direktor.

loading...

Pomoćnici ministra su ustvari ministri iz senke. Oni su ti koji obavljaju sve najvažnije poslove i najupućeniji su u rad samog ministarstva.

DA PODSETIMO da se Srpska napredna stranka tokom predizborne kampanje 2012. godine zalagala za ustavne reforme kojim bi se ukinula funkcija državnih sekretara.Onda postavljamo pitanja: “Šta će nama ministar koji je toliko nestručan da mu je potrebno toliko pomoćnika i državnih sekretara? Zašto se neko od pomoćnika ne imenuje za ministra kada su oni najkompetentniji za taj posao?” Toliko o stručnoj vladi.

Umesto da ukidaju državne sekretare, oni imenuju čak pet bespotrebnih državnih sekretara u jednom ministarstvu.

Izvor: Info Žurnal

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here