Home POLITIKA Vučić: Komandant oružanih snaga sam ja, a ne Vulin

Vučić: Komandant oružanih snaga sam ja, a ne Vulin

SHARE

 

Ja sam komandant oružanih snaga, a Aleksandar Vulin će obavljati poslove u skladu sa programom vlade”, rekao je u Dubrovniku predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za N1.

Upitan da o postavljanju Aleksandra Vulina, koji je sa hrvatskim kolegama razmenjivao oštre poruke, na mesto ministra odbrane Vučić je rekao da je srpski ministar nekada slao oštre poruke, ali da ni izjave iz Hrvaske nisu bile “nimalo slatke”.

“Drugu stranu vidimo, a svoju ne. Pustite to, ja sam vrhovni komandant oružanih snaga, on će obavljati poslove u skladu s programom vlade”, rekao je predsednik Srbije za zagrebačku redakciju Televizije N1.

On je naveo da će sličnih izjava možda biti i početkom avgusta, kada se u Hrvatskoj proslavlja Oluja, a u Srbiji tuguje. Međutim, dodao je da odnosi između dve zemlje napreduju i da je dobro što je tako.

loading...

Kada su u pitanju nerešena pitanja između Srbije i Hrvatske, među kojima je i razgraničenje na Dunavu, Vučić je rekao da bi uskoro trebalo da se sastanu stručne komisije koje će raspravljati o toj temi.

“Ne mislim da tu ima prevelikih problema, ne treba podizati strasti. To treba da se stručno reši. Ako ne možemo da se dogovorimo, onada da idemo na arbitražu”, objasnio je predsednik Srbije.

Govoreći o primedbama Evropske komisije na slobodu medija u Srbiji, Vučić je rekao da je beogradska redakcija Televizije N1 prema njemu gora od CNN-a prema američkom predsedniku Donaldtu Trampu.

“Uzmi, tuci 24 sata u sedam dana”, rekao je Vučić i upitao: “Da vas ja pitam konkretno… Da li neko smeta vašim kolegama da govore ili objave nešto protiv mene? Ne smeta im, to govore svaki dan. I znate šta je rezultat? Dobio sam jutros istraživanje, popularnost mene i Srpske napredne stranke su na istorijskom maksimumu. To je zato što nikome ne dajem reket. To nema veze sa N1, oni mi nikada nisu ništa tražili”, rekao je Vučić.

Izvor: N1, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here