Home POLITIKA Živković: Krivična prijava zbog podataka datih Martinoviću

Živković: Krivična prijava zbog podataka datih Martinoviću

SHARE
Tanjug / Zoran Žestić
Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih u ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane zbog dostavljanja njegovih ličnih podataka o služenju vojnog roka i nošenju oružja poslaniku Srpske napredne stranke Aleksandru Martinoviću.

Živković je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je Martinović prekršio odredbu Krivičnog zakona kojim se, kako je precizirao, zabranjuje da se “neovalašćeno koriste, objavljuju i zloupotrebljavaju na bilo koji način podaci o ličnosti”.

“To su stvari koje su moji lični podaci i ja mogu da ih iznesem javnosti i kažem o lečenju i posedvanju oružja, ali to ne sme niko drugi da iznese”, rekao je on navodeći da je očigledno da je Martinović dobio podatke iz MUP-a i Vojnog odseka u Nišu što je, kako je naveo, “kršenje zakona”.

Živković je rekao da je zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 1983. godine proglašen nesposobnim za služenje vojnog roka, detaljno opisujući povrede koje je zadobio, kao i lečenje.

On je rekao da je dozvolu za nošenje oružja dobio najpre 1994. godine zbog lične bzbednosti kada je bio član skupštinskog Odbora za bezbednost i ta dozvola je kasnije obnovljena takođe zbog zaštite lične bezbednosti.

U Skupštini je juče posle izlaganja Živkovića koji je kritikovao kadrovska rešenja nove vlade, Martinović rekao da su ga “baš zvali iz Vojnog odseka iz Niša” i poslali mu faksom dokumenta o Živkoviću u kojima je navedeno da on nije sposoban za služenje vojnog roka što po propisima znači “stanje najtežih poremećaja funkcija”.

loading...

On je izneo i podatak da je 23. juna 2010. Živkovć dobio dozvolu za pištolj i pozvao ministra unutrašnih poslova Nebojšu Stefanovića, kao i Aleksandra Vulina, da se malo pozabave tim slučajem, s obzirom na to da pištolj ima čovek sa “najtežim poremećajem funkcija”.

Izvor: N1

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here