Home DRUŠTVO FAS: Novi zahtev sindikata

FAS: Novi zahtev sindikata

SHARE

Zaposleni u kompaniji Fijat krajsler automobili (FCA) Srbija, koji već treći dan štrajkuju, odlučili su danas da preformulišu svoj četvrti zahtev o povećanju osnovne plate sa 38.000 na 45.000 tako što sada traže povećanje od 50.000 dinara.

Predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković, rekao je FoNetu da je ta dluka doneta pošto se poslodavac oglušio o dosadašnje pozive sindikata za pregovore o radničkim zahtevima.

To smo učinili zbog toga što FCA neće da sedne za pregovarački sto i pregovara, čime ne poštuje Zakon o štrajku Srbije. Smatramo da postojeći zakon daje prostor da i štrajkački odbor menja svoje zahteve, rekao je Marković.

On je rekao da oko 90 odsto zaposlenih nastavlja štrajk u prvoj i drugoj smeni u fabričkim halama na svojim radnim mestima, ali da montažne trake i dalje stoje. Mi smo udluči da istrajemo u protestu do usvajanju naših zahteva ili potpisivanja sporazuma.

Svi smo u fabrici, bodrimo jedni druge da izdržimo, svesni da povratka na staro nema. Ima blage napetosti i neizvesnosti, ali odlučnost ne opada, rekao je Marković.

Marković je ocenio da su njihovi zakoni opravdani i da u njema nikakve političke pozadine.

loading...

Štrajk je motivisan isključivo socijalnim zahtevima, jer ovo što nam se sada događa više ne možemo da izdržimo, rekao je Marković.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here