Home DRUŠTVO Aktivisti “Ne da(vi)mo Beograd” gasili požar ispred Skupštine grada

Aktivisti “Ne da(vi)mo Beograd” gasili požar ispred Skupštine grada

SHARE

 

Oko 20 aktivista Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” organizovalo je danas ispred Sukupštine grada simboličnu akciju gašenja požara kako bi pokazali nezadovoljstvo gradskim vlastima.

Uoči početka sednice gradskog parlamenta, aktivisti Inicijative su aktivirali protivpožarne aparate, a potom su prošetali pločnikom na kojem je ostao beli prah. Dok su šetali i ostavljali trag stopala, uzvikivali su “Tragovi fantoma”.

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović rekao je da je akcija organizovana kako bi se “ugasili požari koji se dešavaju u Beogradu” i koje “proizvodi štetna gradska vlast”.

“Posle deponije u Vinči, danas na sednici Skupštini grada su mnoge odluke koje će uticati na dalji razvoj Beograda i na građane koji nisu konsultovani o tome”, rekao je Veselinović.

loading...

Dodao je da će Strategija za razvoj Beograda koja će danas biti usvojena, nastaviti “ono što je utrlo projekat Beograd na vodi, kao i ostali projekti za koje je odgovorna gradska vlast”.

Veselinović je rekao da su se aktivisti Inicijative okupili kako bi pokazali da se ne slažu sa time i najavio dalje akcije kojima će ukazivati na štetno delovanje i akte gradske vlasti.

“Od borbe za blokove i zelene površine, preko deponije u Vinči, borbe za javni prevoz, Inicijativa nastavlja akcije”, rekao je Veselinović i kritikovao predlog da bude podignut jarbol od 120 metara na kojem bi bila srpska zastava.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here