Home POLITIKA Šešelj: Brnabić u sukobu interesa, Mandatarka: Prijavila sam Agenciji

Šešelj: Brnabić u sukobu interesa, Mandatarka: Prijavila sam Agenciji

SHARE

Predsednik SRS Vojislav Šešelj pitao je danas u Skupštini Srbije nakon iznošenja ekspozea mandatarku Anu Brnabić da li je u sukobu interesa budući da je kompanija u kojoj je direktor njen brat, dobijala poslove od države, a sve u vezi sa Direkcijom za e-upravu.

Ta direkcija je, tvrdi Šešelj, izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima stavljena u nadležnost premijera, dok je u prethodnom periodu bila deo Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, na čijem čelu je bila Brnabićeva.

“Iako nije bilo neophodno, pošto moj brat sa 44 godine nije više deo moje primarne porodice, kada je trebalo da postanem ministarka prijavila sam Agenciji za borbu protiv korupcije moguć sukob interesa i tražila sam mišljenje. Bilo je takvo da nastavim da radim svoj posao i da tenderi mogu da se nastave, a ukoliko kompanija u kojoj je direktor moj brat pobedi na tenderu, onda treba da obavestim Agenciju, da bi ona uzela dokumentaciju na uvid i da vidi da li je posao namešten ili nije i ja po tom mišljenju postupam“, navela je Brnabićeva.

Dodala je i da garantuje da će se pridržavati slova zakona i da će odgovarati na pitanja poput Šešeljevog i smatra da su takva pitanja legitimna.

Ovrasprava je izazvala burnu polemiku o sukobu interesa.

loading...

Skupština Srbije danas je počela raspravu u novoj vladi koju je predložila Ana Brnabić. Ona je danas u ekspozeu e-upravu najavila kao jedan od prioriteta njenog kabineta.

Većina stranaka opozicije najavila je da će uskratiti podršku njenom kabinetu, ali to nebi trebalo da spreči njen izbor budući da vladajuće stranke imaju neophodne glasove.

Izvor: B92, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here