Home POLITIKA Martinović citirao lične podatke iz vojne evidencije o Zoranu Živkoviću

Martinović citirao lične podatke iz vojne evidencije o Zoranu Živkoviću

SHARE

 

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke je tokom skupštinske rasprave čitao zvanične dokumente vojnog odseka u Nišu o vojnoj sposobnosti Zorana Živkovića.

Prema oceni profesora Pravnog fakulteta Union Bogoljuba Milosavljevića, Martinovićev potez je „klasičan primer političke zloupotrebe institucija”.

„Onaj ko je dostavio podatke iz vojnog odseka počinio je krivično dela. Reč je o povredi Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i  potpuno je nedopustivo u pravnoj državi. Ovaj primer pokazuje da se i najosetljiviji podaci zloupotrebljavaju“, kaže Milosavljević za Insajder.

Martinović je dokumenta koja ne mogu javno da se pribave citirao postavljajući pitanje zašto je predsedniku Nove stranke data dozvola 2010. za pištolj Zbrojevka.

loading...

Šef poslaničke grupe SNS je detaljno citirao sadržaj zaštićenih dokumenata koji se čuvaju u vojnim odsecima. Martinović je objašnjavao iz kojih razloga je Živković oslobođen vojne obaveze, a ove podatke nećemo objaviti zbog zaštite podataka o ličnosti.

Odgovarajući na ovakve navode Živković je rekao da je regrutovan za Gardu, ali da je 1983. godine imao težak saobračajni udes zbog kojeg je više od godinu i po dana bio na štakama. On je dodao da dozvolu za pištolj ima od 1994. godine.

Izvor: Insajder

loading...

1 COMMENT

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here