Home POLITIKA Samo Novi Beograd ostaje bez dodatnih prihoda u rebalansu budžeta

Samo Novi Beograd ostaje bez dodatnih prihoda u rebalansu budžeta

SHARE

Najavljenim rebalansom gradskog budžeta sve opštine će iz gradske kase dobiti manju ili veću povišicu, a jedini izuzetak biće – Novi Beograd, piše Blic.

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, 29. jun, biće i Predlog odluke o izmeni odluke o obimu sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i utvrđivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2017. Prema ovom predlogu, prema pisanju Blica, opština Novi Beograd biće jedina od 17 gradskih opština koja je uskraćena za dopunu budžeta, te će zadržati budžet od 625.896.775 dinara.

“Prihod povećavaju svima, osim opštini koja ubedljivo najviše puni budžet grada Beograda, čiji stanovnici ubedljivo najviše novca uplate kroz razne poreze u gradsku kasu i opštini na kojoj živi oko petina građana Beograda”, jedan je od tvitova koje je tim povodom napisao prvi čovek Novog Beograda Aleksandar Šapić.


Čak je i opština Stari grad, koja je tokom usvajanja budžeta za ovu godinu proglašena apsolutnim gubitnikom, i na kojoj se takođe nalazi predsednik koji nije iz redova Srpske napredne stranke, novim predlogom „nagrađena“ sa osam miliona dinara. Ona je, da podsetimo, 2015. raspolagala sa 901 milionom, naredne sa 657, a ove sa 390 miliona.

loading...

Najbolje će, prema predloženoj raspodeli, proći veće prigradske opštine. Za Obrenovčane se predviđa finansijsko pojačanje od 67 miliona, te suma kojom bi opština ubuduće mogla raspolagati iznosi 1,3 milijarde dinara. Međutim, najveći dobitnik u tom scenariju bila bi opština Lazarevac, koja bi povećala budžet za 71 milion, te sa 985 miliona, koliko je za nju prvobitno predviđeno, postala milijarder sa kasom teškom milijardu i 56 miliona dinara.

Na drugoj strani medalje, pojedine opštine nagrađene su tek mrvicama, pa bi Barajevo i Sopot dobili po dodatna tri miliona za troškove, navodi list.

Izvor: Blic

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here