Home DRUŠTVO 27. 06. 2017.

27. 06. 2017.

SHARE

Ova 2017. godina ostaće zapamćena po tome što će na mesto ministra vojnog doći Aleksandar Vulin. Tako je odlučio Vučić. Ili možda Ana Brnabić? Kako god: Iskreno ne mogu da verujem da neko ko nije bio sposoban za služenje vojnog roka može da bude sposoban da vodi vojsku.

Kad smo kod vojske i sličnih stvari, u Beogradu je otvoren sajam naoružanja Partner 2017. I na njemu je predstavljena nova haubica srpske proizvodnje. O čuda: Zove se Aleksandar! Doduše, ne znamo prezime!

Ana Brnabić rešila je da sve svoje buduće ministre, gradonačelnike i predsednike opština pošalje na usavršavanje: otvara se Nacionalna akademija za javnu upravu. Šta mislite: Ko će prvi da doktorira na toj akademiji? Siniša Mali ili Nebojša Stefanović?

Inače, kada već govorimo o novoj vladi Srbije – u njoj će sedeti 21 ministar. Eh, kad se samo setim da je Aleksandar Vučić pre dolaska na vlast obećavao kako će napraviti manju, efikasniju vladu sa maksimalno 15 ministarstava… Ali, dobro, to je bilo pre pet godina…

Malo o onim divnim stranim investitorima koje nam je dovela vlast Velikog Vođe: U fabrici Fijat Krajsler u Kragujevcu je generalni štrajk. Traže radnici (ili neradnici, kako to Veliki Vođa voli da kaže) veće plate i nadoknade za prevoz. Mislim, stvarno su nezahvalni… Em imaju posao, em hoće plate!

loading...

Gradnja jarbola od 120 metara u sklopu Beograda na vodi, na kom će se vijoriti 30 metara duga zastava Srbije podigla je mnogo bure u javnosti. Ja bih samo da pitam – da li je moguće da taj novac grad Beograd ne može da iskoristi na pametniji način?

Novak Đoković ponudio svom bivšem treneru Borisu Bekeru pare da izađe iz bankrota. Tričavih četiri miliona evra. Ono, istina, nisam te, Novače, trenirao, nisam ni bankrotirao, ali bi mi nekih 400.000 evra taman dobro došlo. Mislim, može i 40.000. Da ne cepidlačimo.

Beše to – Srbija danas.

Share Button

IZVOR KOLUMNISTA

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here