Home POLITIKA Stefanović: Glasanjem za vladu stranke pokazuju odnos prema koaliciji

Stefanović: Glasanjem za vladu stranke pokazuju odnos prema koaliciji

SHARE

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi sve članice vladajuće koalicije trebalo da glasaju za izbor nove Vlade i dodao da se odnos prema koaliciji upravo pokazuje prilikom glasanja za budžet i Vladu.

Nakon vežbe pripadnika policije na Adi Ciganliji Stefanović, koji je visoki funkcioner Srpske napredne stranke, izjavio je da članice vladajuće koalicije glasanjem za Vladu pokazuju da podržaju njenu politiku, a ne samo pojedina kadrovska rešenja.

Na pitanje da li neko ko ne podrži izbor Ane Brnabić za predsednicu Vlade može da ostane u vladajućoj koaliciji Stefanović je rekao da je to pitanje pre svega za te stranke i dodao “da će se Vlada Srbije ubuduće na osnovu toga opredeljivati za određene mere”.

Odgovarajući da li u slučaju da Jedinstvena Srbija ne podrži mandatarku Anu Brnabić Socijalistička partija Srbije može da ostane u vladajućoj koaliciji, Stefanović je rekao da koliko on zna socijalisti podržavaju buduću Vladu i glasaće za mandatarku i da svaka stranka i poslanička grupa ima pravo da glasa samostalno.

loading...

Komentarišući navode da će Ministarstvo zaduženo za pitanje ekologije i zaštite životne sredine pripasti Socijalističkoj partiji Srbije, Stefanović je rekao da je to pitanje za mandatarku i da će Ana Brnabić sama reći za koga smatra da treba da uđe u novu Vladu.

Stefanović je ocenio da uspostavljanje Ministarstva za evropske integracije može mnogo da pomogne u poslovima koordinacije onih delova državne administracije koji se bave radom na pregovaračkim poglavljima sa Evropskom Unijom.
Ministar je dodao da formiranje tog ministarstva ni na koji način neće uvećati državnu administraciju jer će samo omogućiti “bolje uvezivanje organizacionih jedinica koje već postoje, a bave se pregovaračkim poglavljima”.

Govoreći o regionalnim odnosima Stefanović je rekao da je poboljšanje odnosa sa susedima od izuzetne važnosti i da su to između ostalog videlo u aktivnostima MUP-a u toku saradnje sa susednim državama na rešavanju izazova migrantske krize.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here