Home DRUŠTVO Parada kiča i poznata cura u belom

Parada kiča i poznata cura u belom

SHARE
Foto: Insajder

Sedamnaest rimskih i jedan srpski imperator.. AV(E)…..!!!!

Meni sve ovo deluje kao neka zakasnela svadba. Mlada je u belom. Prvo se zdrave sa svim gostima, onda slikanje pojedinačno pa grupno, a neki od gostiju navraćaju i dan ranije, kao dalek je put. Mada, neki su se setili novorodjenčeta pa doneli poklone ko na babine. Naravno, to bi trebalo da se obeleži, npr. da se organizuje tamo negde krajem jula. Ali da bude svečano…

Svakako jedan od najsramnijih momenata srpske istorije: neronski cirkus u kome vojvoda Stepa salutira velikom vođi, Nikola Tesla ustaje iz groba da reklamira Beograd na vodi, očekivao sam da car Dušan i knez Lazar padnu ničice na kolena i traže selfi sa velikim vođom, gospodarem svega!

 Posle ovakvog slavnog događaja stiče se utisak da je oskrnavljena i ponižena čitava srpska istorija.

E naš predsedniče, lako je vama, ni Tito se postideo ne bi, iz groba on porucuje: niko sem tebe Aco ne može da odlučuje, danas životima i sudbinama našim (ovoga i onoga sveta), a sutra, nebo je granica.

loading...

Celi svete, čujte i počujte, ovakvog čoveka svet nije video, zbog njega je i Tramp počeo da se krije, kad ga vidi Putinu noge klecaju, čak i ISIS će oruzje da položi, samo da im mali Alek ne dođe. Nad Severnom Korejom crni oblaci se nadvili i velika tuga vlada, očajni, jer njihov vođa nikad neće biti kao mali Alek sada.

Ceo događaj, možda najbolje opisuje jedan stih iz poznate nam pesme:

” Svadba beše ko svadba i šta da se priča, parada, pijanstva i kiča, i poznata cura u belom.”

Ono što mi je privuklo pažnju je i haljina prve dame. Veoma primereno za ovakav dogadjaj, što je svakako doprinelo čitavom spektaklu pa sam stekao utisak da se radilo o proslavi u rimskoj areni nekog velikog imperatora (čuj, ne nekog već najboljeg, najjačeg, najbržeg).

E moj narode, penzioneri i ostali, sve je to od vaših para, radujte se. Krunisanje kralja. Nikad do sad viđeno u novijoj srpskoj istoriji.

Mora se priznati, mere štednje na delu.

Mali Alek, ove dve inauguracije su totalna katastrofa i blamaža, probaj bar još jednom, npr. sledeće nedelje, treća sreća?

Jednoga dana za 2000 godina neki budući carevi gledaće u Njegovu bistu- pitaće se da li je to bio samo mit ili je neko/nešto toliko epski i veličanstveno zaista postojalo?

 A. S.

 

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here