Home POLITIKA Živković: Danas nastavak najvećeg cirkusa koji se juče dešavao u Palati Srbije

Živković: Danas nastavak najvećeg cirkusa koji se juče dešavao u Palati Srbije

SHARE

 

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je današnja sednica Skupštine Srbije nastavak farse koju pravi vlast Aleksandra Vučića i “najvećeg cirkusa” koji se dešavao u Srbiji u Palati Srbija, na prijemu povodom inauguracije predsednika države.

“Danas imamo raspravu o Zakonu o ministarstvima. Zbog trgovine, čak i Vučić je morao da pristane da se prekomponuje Vladu. Prethodna Vlada je izabrana pre oko godinu i po dana i pravo je čudo kako se tada nisu setili da su potrebna ministarstva za zaštitu životne sredine i evrointegracije”, rekao je Živković novinarima u Skupštini.

On je dodao da je ekologija zapostavljena oblast, jer se dim sa deponije u Vinči “danima vije nad Beogradom”.

Dodao je da će biti interesantno videti “ko će da zaposedne ta nova ministarstva, a ko će da izgubi ministarsku fotelju”.

loading...

Živković je rekao i da mu je drago što će premijerka biti žena, ali da je pitanje koje su kvalifikacije Ane Brnabić za taj posao, jer je jedini posao koji se zna da je radila “odneo vetar, kroz aferu vetropark”.

Živković je rekao i da je sinoć bilo sramota biti na prijemu povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije, kada se vidi ko je sve dobio pozivnice koje su prema njegovim rečima dobili i “učesnici rijalitija Farma”.

Đukanović: Živković uvredio i Rusiju i SAD i Kinu

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je da je Živković uvredio visoke zvanice koje su bile na prijemu.

“Ne mogu da shvatim da su delegacije velikih država bili deo ‘Farme’, vi time vredjate Rusku federaciju, SAD, Kinu, mislim da se tu vidi zbog čega ljudi poput Živkovića teško osvajaju glasove”, rekao je Đukanović.

Upitan i o tome kakav će biti odnos sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, on je rekao da se nada da će Marković promeniti stav i glasati za noviu Vladu, a da se svako ko ne glasa za Vladu, “kandiduje da ide u opoziciju”.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here