Home POLITIKA MOGUĆE ROKADE U VRHU VLASTI Maja Gojković u kulturi, a u Skupštini...

MOGUĆE ROKADE U VRHU VLASTI Maja Gojković u kulturi, a u Skupštini NOVA PREDSEDNICA?

SHARE

Srbija bi sledeće nedelje trebalo da dobije novu premijerku Anu Brnabić i Vladu, a jedna od mogućih opcija je da se ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović iz Nemanjine 11 preseli u Skupštinu Srbije, saznaje “Blic”.

 Ovaj scenario je u igri u slučaju da aktuelna šefica parlamenta Maja Gojković bude ministarka kulture.

Gojkovićeva je, kako tvrdi izvor “Blica”, vrlo zainteresovana za ministarsku funkciju i resor kulture, i poslednjih dana svesrdno agituje da joj to mesto i pripadne.

– Ministarska funkcija potpuno odgovara aspiracijama koje Gojkovićeva gaji. Svi unutar SNS znaju da je vrlo ambiciozna, što i nije loša stvar, i da se neće zaustaviti samo na poziciji predsednice Skupštine Srbije. To se jasno videlo u ponedeljak na sastanku sa Vučićem, ona je bila jedna od retkih koja je, činilo se, preuzela Vučićevu ulogu, te je ispitivala poslanike SPO o tome da li će podržati Brnabićevu. Već je i ranije govorila da će možda otići iz Skupštine, a veoma joj primamljvo izgleda mesto ministra kulture – kaže naš sagovornik.

U tom slučaju, fotelja predsednika parlamenta ostaje prazna, a u nju bi mogla da sedne aktuelna ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, koja se već dokazala na toj poziciji.

– Želja Slavice Đukić Dejanović je da ipak ostane u Vladi, jer smatra da to najviše odgovara njenom temperamentu i da u Nemanjinoj 11 može najviše da pruži. Ipak, ako se to ne desi, postoji šansa da ona preuzme vođenje Skupštine. Već je bila na toj funkciji, i svi koji su imali šanse da sarađuju sa njom imaju samo reči hvale, od službenika do poslanika, što ju je i preporučilo – navodi naš izvor.

Od Gojkovićeve nije bilo moguće dobiti komentar, dok je Đukić Dejanović za “Blic” rekla da misli da će Gojkovićeva ipak svoj posao završiti do kraja ovog mandata.

loading...

– Nemam te informacije, nije mi niko ništa rekao. Nismo razgovarali o tome, nemam takva saznanja – kazala je Đukić Dejanović.

Na pitanje da li bi prihvatila da preuzme to mesto, ona je odgovorila:

– Posao u Skupštini je vrlo lep, dosta važan i bitan i mislim da će ga Maja raditi do kraja.

Izvor: Blic

Povezane vesti

Predložena vlada sa osamnaest resora

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here