Home POLITIKA Maja Gojković: Samo vičite, samo napred, valjda ćete se umoriti popodne

Maja Gojković: Samo vičite, samo napred, valjda ćete se umoriti popodne

SHARE

 

Sednica Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima počela je nešto posle 10.00 časova i u roku od samo pola sata došlo je do isključivanja mikrofona poslanicima opozicije i oduzimanje reči od strane predsednice Skupštine.

Predlagač zakona, poslanik Srpske napredne stranke Aleksandra Martinović, je na početku obrazlaganja zakona čestitao građanima Srbije jučerašnji svečani prijem.

Martinović je rekao da je  “Srbija makar na jedan dan postala centar sveta” i ocenio da je dolaskom svih šefova država iz regiona država pokazala centar stabilnosti.

“Doveli smo u Beograd i istok i zapad i sever i jug. Uspeli smo da dovedemo najveće svetske državnike”, rekao je Martinović na šta je opozicija reagovala glasnim negodovanjem, a predsednica Skupštine Maja Gojković ih pozvala da pokažu poštovanje.

loading...

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojčić tražio je povredu člana 106 Poslovnika o radu Skupštine u kome se navodi  „da govornik može da govori samo o tački dnevnog reda o kojoj se vodi pretres“.

Pošto je  Martinović govorio o prijemu povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije i Milojčić je „da je to sramota zbog koje se ceo svet smeje Srbiji.“

“To nije tema današnjeg dnevnog reda”, rekao je Milojčić i dodao da “zna da je SNS krivo što su na prijem došla dva predsednika”.

Nakon toga, Maja Gojković je poslaničkoj grupi DS-a oduzela dva minuta predviđenog vremena.

Predsednica skupštine je rekla da poslanik Milojčić vređa Srbiju i oduzela mu reč.

Nemanja Šarović iz SRS je ukazao na povredu istog člana Poslovnika

Maja Gojković je i njega prekinula, govoreći da ne želi da čuje ni njegovu ocenu o inauguraciji, već o povredi Poslovnika.

Ponovo se javljajući za reč, šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović je rekao da je u izlaganju poslanika opozicije bilo dosta neznanja i političke zlovolje.

On je naveo i da je juče, Aleksandar Vučić, uspeo da skupi više od 5000 ljudi, što je više nego što su „oni iz bivšeg režima uspeli da skupe na ulicama od aprila od kada protestuju“.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here