Home POLITIKA Prijem u Palati Srbije iza ograde

Prijem u Palati Srbije iza ograde

SHARE

Povišene mere obezbeđenja, izmenjen saobraćaj i zatvorena parkirališta

Gosti dolaze novim trotoarom, a postavljene i nove stanice mobilne telefonije

Na prijem povodom predsedničke inauguracije Aleksandra Vučića zvanice će kročiti novim trotoarom, zastaće pred novim semaforom, a zahvaljujući novim – dodatnim baznim stanicama mobilne telefonije koje su postavljene u blizini svakako neće imati problema sa komunikacijom ili slabijim signalom.

Reč je o pojačavanju mobilne mreže kako bi se, između ostalog, lakše i poslale fotografije zvanica sa novim predsednikom. Radovi na ulepšavanju okoline Palate Srbija u Novom Beogradu gde se održava svečani prijem su gotovi, sve je spremno za ceremoniju i dolazak oko 5.000 gostiju, koliko je najavljeno iz protokola Predsedništva. Postavljene su i zaštitne ograde oko Palate Srbije, na prilaznim delovima, pa niko neće moći da skrene sa puta, i eventualno zagazi na sveže ošišan travnjak. Metalna ograda je ista kao i ona koja se stavlja prilikom Bir festa, ili koja je bila postavljena tokom vojne parade 2014. godine.

Na pitanja Gradu o tome koji se radovi izvode u sklopu priprema za inauguraciju, iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima odgovorili su samo da su “ograde postavljene isključivo iz razloga fizičko-tehničke bezbednosti svečanog skupa”. Ostalo “ulepšavanje” nisu spominjali, a na pitanje koje službe izvode radove, i koliko novca, iz kog budžeta, je izdvojeno za ove svrhe, nisu odgovorili.

S obzirom na najavljene mere obezbeđenja, uz pripadnike elitnih jedinica MUP, BIA, VBA, neće biti mesta ni za nepozvane goste, a svi ostali građani koji svojim vozilima budu hteli da prođu oko Palate Srbija to neće moći da učine, jer će deo saobraćaja biti preusmeren ili zatvoren. Od 16 časova do 22 sata zatvara se Bulevar Nikole Tesle u delu od Brankovog mosta do ulice Trešnjin cvet u oba pravca. Biće zatvoren i Bulevar Mihajla Pupina, od Ušća do ulice Trešnjin cvet u oba smera, i deonica od Brankovog mosta do Bulevara Nikole Tesle. Sav saobraćaj koji bude dolazio iz pravca Brankovog mosta, uključujući i linije gradskog prevoza, preusmeravaće se trasom od Bulevara Mihajla Pupina, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Zorana Đinđića, ulicom Trešnjin cvet i dalje redovnim trasama. Saobraćaj iz pravca Zemuna ka centru neće se menjati.

Biće zatvorena i parkirališta u zoni Sava centra (Ulica Vladimira Popovića) kod tržnog centra “Ušće” i otvorenog tržnog centra tokom celog dana.

Izvor: Danas
loading...
loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here