Home POLITIKA Vučić: Janković me nikada neće pobediti

Vučić: Janković me nikada neće pobediti

SHARE

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić za novi broj magazina Nedeljnik govori o mandatarki i pravcu nove vlade Srbije, o problemima u SNS-u, o nasledniku u stranci, o Kosovu, medijima i novinarima, o fontani na Slaviji, slučaju Savamala i sudbini Siniše Malog, o opoziciji, o konferencijama za novinare, o izborima u Beogradu…

Izdvajamo deo o Saši Jankoviću i Draganu Đilasu.

Nekada ste pričali da će vas najlakše sa vlasti oboriti desnica, danas ipak izgleda da će ta građanska opcija oko DS-a i Jankovića?

Oni neće nikada.

Zar ne mislite da vam je danas najveći protivnik Saša Janković?

On više ne postoji u tom smislu. Ako mislite da će neko od njih da me pobedi i obori s vlasti. Neće, sam ću otići.

loading...

Slede izbori u Beogradu. Tu opozicija prvi put ima šansu da vas pobedi?

Kako mene da pobedi, ja sam predsednik države. Ne kandidujem se na gradskim izborima.

Na poslednjim izborima, ipak, najmanje glasova ste osvojili u Beogradu, 44 odsto, nasuprot 55 na nivou cele Srbije? Kako tumačite toliku razliku?

Logično je. Beli Preletačević je dobio 15 odsto u Beogradu, a u ostatku Srbije nekih 7,7 odsto.

Ali je i Saša Janković osvojio 24 odsto?

Osvojio je 23. I ja to tumačim na poseban način, ali sam veoma zadovoljan rezultatima u Beogradu. Nije malo 44 odsto. Mislim da Putin u Moskvi ne može da dobije blizu 40 odsto.

Da li ste pročitali ekonomski program Dragana Đilasa?

Smejao sam se.

Zašto?

Zato što je sve smešno. Čovek nema pojma. To mu je pisao Nikezić i obojica nemaju pojma. Pokazalo se to u periodu kada su oni vladali. Čak i ono o zemljištu što su pričali, završilo bi ponovo u rukama nekog tajkuna.

Ne možete vi da izmišljate toplu vodu u ekonomiji. Tu je samo disciplina. I odgovornost. A ko ima ta nova genijalna rešenja, nek se prijavi za Nobelovu nagradu. Možda je dobiju Đilas i Nikezić?
Narod zna kako su vodili ekonomiju grada i zemlje… Siniša Mali je sa milijardu i 120 miliona spustio dug Beograda na 650 miliona. Nije mu taj dug ostavio neko drugi, nego upravo ovi iz Demokratske stranke. Mi smo zaustavili katastrofu i više nemamo velikih ekonomskih problema. Lako je podilaziti naciji. Mi sad možemo da podignemo prosečnu zaradu za sto evra, ali ako to radimo postepeno, onda ćemo to lakše da podnesemo. I bićemo uspešniji.

U jednom trenutku stekao se utisak da ste u dobrim odnosima sa Đilasom. Otkud sad ovo?

Nemam ja ličnih problema ni sa njim niti sa bilo kim drugim. Imam problem kada neko misli da neodgovornim izjavama i demagoškom politikom stiče sopstvenu popularnost. Ja sam protivnik demagogije. Ja njemu želim mnogo uspeha na beogradskim izborima, i na svim sledećim izborima. Ali je njegov problem što ću ja biti na drugoj strani… I videćemo kakvi će rezultati da budu.

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here