Home POLITIKA Šutanovac: Vučić da pita Dačića ko je odgovoran za ubistvo Ranka Panića

Šutanovac: Vučić da pita Dačića ko je odgovoran za ubistvo Ranka Panića

SHARE

 

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da su stavovi koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo u intervjuu za Nedeljnik o rušenju u beogradskoj četvrti Savamali i o ubistvu novinara Ranka Panića, ustvari zemane teza.

“Vučić nastavlja da zamenjuje teze i da besprizorno laže sve, pa i samog sebe koga je očigledno ubedio u ono što govori”, naveo je u saopštenju Šutanovac.

Lider DS je rekao da “Vučić govori o slučaju za koji je kao koordinator službi bezbednosti bio zadužen njegov veliki prijatelj”.

“Dok za to optužuje nas koji nemamo nikakve veze s tim slučajem, on je taj koji je pozivao na ubistva ljudi i na osvetu prema političkim neistomišljenicima i novinarima”, naveo je Šutanovac.

loading...

Lider DS je dodao da “i tada, kao i sada, izražava žaljenje zbog tragično preminulog Ranka Panića, ali i zbog zloupotreba njegovog imena u dnevno-političke svrhe”. Naveo je i da iz tog razloga mora da skrene pažnju javnosti i da, kako je rekao, podseti predsednika Srbije na nepobitne činjenice.

Srpska napredna stranka ocenila je danas je lider Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac “dotakao i političko i moralno dno razračunavajući se na najbestidniji način” s mrtvim ljudima i koristeći ih za napad na Aleksandra Vučića.

“Njegov SNS i on lično je za smrt Panića pozivao na odgovornost tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića”, rekao je lider DS.

Lider DS je dodao i da je Dačić sada u Vladi, i da će biti “polupremijer i čovek zadužen za spoljne poslove i politiku Vlade, pa može njega da pita njega šta se desilo s Panićem”.

“Vučić zna da će morati da odgovori i za sve ono što je uradio u svom mandatu – kontrolisao celu državu, rukovodio armijom batinaša po zemlji, najstrašnije cenzurisao medije, gušio slobodu mišljenja, razarao institucije”, naveo je Šutanovac.

Šutanovac smatra i da je Vučić “nervozan” zbog toga, “a ne zbog brige za tragično preminulog Panića”.

Aleksandar Vučić je u intervuju “Nedeljniku”, na pitanje o tome zašto i dalje potcenjuje slučaj Savamala i kako je moguće da taj slučaj još nije rešen, odgovorio:

“Da pitam ja vas nešto: Je li Ranko Panić ubijen? Jeste! Kad ste objavili da je ubijen? Kada je bilo koji medij objavio da je Ranko Panić ubijen? Da li je krenula istraga zbog ubistva čoveka? Da li je vođena istraga ili je nije vodio predivni Tadić kojeg ste mnogo voleli i poštovali…”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da to nije odgovor na pitanje, Vučić je rekao:

“A nije odgovor?! Znači, to nije odgovor! Znači, ti isti Janković, Šutanovac, Jeremić, svi ti koji su bili u vrhu režima koji je likvidirao Ranka Panića, nisu bili zainteresovani ni za vođenje istrage za to, ali sada meni sole pamet za dve protivpravno podignute – izvinjavam se, ne dve, nego tri barake”, rekao je predsednik Vučić.

Izvor: Insajder, Nedeljnik

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here