Home POLITIKA Savamala, ludom radovanje

Savamala, ludom radovanje

SHARE

* I kao što je Vučić Aleksandar slučaj Savamala sveo na pitanje – ko je srušio tri odvratne nelegalne bespravne narkomanske bljak barake preko koje hoće da sruše mene divnog i legalnog – tako će se taj slučaj izgleda i završiti

Tri najmisterioznije stvari u našem društvu bile su: ko živi u televizoru, ko živi u radio aparatu i ko živi u Višem javnom tužilaštvu.

Verovalo se još od davnina da u televizoru i radio aparatu žive mali ljudi. Od kada se desilo rušenje u Hercegovačkoj, delovalo je, opet, da u Višem javnom tužilaštvu ne živi niko. Pre neki dan dokazano je, pak, da i u tužilaštvu žive mali ljudi, i to mali ljudi koji umeju da daju izjave novinarima, iako je pre toga delovalo da iz tog tužilaštva nema ni pisma ni razglednice.

Osobito ako ste baš toliko dokoni da se raspitujete o slučaju Savamala.

– Nismo kod kuće – čulo se iz tužilaštva kad god bi im neko zakucao na vrata sa pitanjem o Savamali.

I onda se u utorak odnekud pojavila viša javna tužiteljka tipičnog tužiteljskog prezimena Krivokapić, te objasnila da je na Više javno tužilaštvo vršen konstantan pritisak u pogledu Savamale.

loading...

– Skidam kapu, Krivokapićka, konačno da neko iz pravosuđa javno progovori o nečemu o čemu su svi sumnjali! – svi su bili oduševljeni njenom izjavom o pritiscima, dok u jednom trenutku nisu doznali da pritisak nisu vršili ni Vučić, ni Mali, ni Vesić, niti bilo ko drugi iz tog fantastičnog korpusa individua upetljanih u sve i svašta.

– Pritisak na Tužilaštvo vršili su mediji! – uzviknula je Krivokapić, hrabro, kako i doliči višoj javnoj tužiteljki koja je 14 meseca sedela u Višem javnom tužilaštvu i odolevala svim tim barapskim primercima sedme sile koji su kucali na vrata, a ona iznutra vikala: “Nismo kod kuće!”

Znači, mediji su vršili pritisak na tužilaštvo 14 meseci da ne raspetlja taj slučaj u koji nije bio upetljan nijedan medij, samo zato što se sve dešavalo oko dva sata iza ponoći, kad anđeli, novinari, fotoreporteri, snimatelji i ostali pošten svet spava(ju).

Da stvari idu krivim, da ne kažemo – krivokapićkinim tokom – uverio nas je i Siniša Mali, osoba koja je koji dan ranije uskliknula: “Radujem se izveštaju tužilaštva o Savamali”.

Naš narod bi rekao: “Obećanje, ludom radovanje”, ali je i Savamala, izgleda, ludom radovanje, a ako ne ludom, onda makar Malom.

A stara narodna poslovica kaže: “Čim se Mali raduje, neko će da plače!”

I kao što je Vučić Aleksandar slučaj Savamala sveo na pitanje – ko je srušio tri odvratne nelegalne bespravne narkomanske bljak barake preko koje hoće da sruše mene divnog i legalnog – tako će se taj slučaj izgleda i završiti.

– Izgleda da su mediji srušili one tri odvratne nelegalne bespravne narkomanske bljak barake. Mediji su krivi, j… im ja mater! Zato i pritiskaju tužilaštvo! – reći će svaki glasač koji veruje u bajke braće Andersen (po N. Stefanoviću).

Piše: Dragoljub Draža Petrovic

Izvor: Danas

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here