Home POLITIKA OTKRIVAMO! KAKO ĆE IZGLEDATI KABINET ANE BRNABIĆ Ružić slavi, Žarko vreba fotelju,...

OTKRIVAMO! KAKO ĆE IZGLEDATI KABINET ANE BRNABIĆ Ružić slavi, Žarko vreba fotelju, Mali čeka Vučića!

SHARE

Vlada Ane Brnabić neće se mnogo razlikovati od prethodne!

Ana Brnabić

Ana Brnabić, Foto: Vesna Lalić

Izmene će biti minimalne, a kako saznajemo, postoji šansa da ukoliko se formira Ministarstvo za ekologiju, na njegovo čelo dođe aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a da taj sektor preuzme funkcioner socijalista Žarko Obradović.

Dok potpredsednik SPS-a već slavi povratak u fotelju, gradonačelnik Beograda Siniša Mali čeka odluku Aleksandra Vučića i budućeg premijera hoće li dobiti prekomandu u Nemanjinu 11, saznaje “Alo!”.

Mihajlovićeva: Očekujem isto mesto

loading...

Zorana Mihajlović, ministarka građevine i saobraćaja, kazala je u intervjuu za “Alo!” da je uverena da će voditi isti resor koji je vodila i do sada.

– Očekujem isto mesto na kojem sam i sada, da završim najvažnije infrastrukturne projekte. Pre svega da završimo autoput do Makedonije i Bugarske, odnosno Koridor 10, jer je to najveći interes Srbije. Naravno, tu su nastavak gradnje Koridora 11 i regionalni projekti koji treba dodatno da nas povežu sa Sarajevom i Prištinom, ali i pitanja inkluzije Roma i rodne ravnopravnosti, čime se bavim – rekla je ona.

Aktuelni ministar poljoprivrede o preuzimanju novog resora za naš list kaže:

– To do sada nije bila tema. Buduća premijerka će to tek da radi u narednim danima – kazao je za “Alo!”.

Antić: Nelogično pripajanje resora saobraćaja Ministarstvu rudarstva

Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike i funkcioner SPS-a, rekao je juče da su socijalisti odredili ko će biti njihovi predstavnici u novoj vladi.

– SPS je definisao kadrovska rešenja, ali će biti još dodatnih konsultacija u vezi sa sastavom nove vlade – rekao je on. Na pitanje da li je tačno da će u novoj vladi resor saobraćaja biti pripojen ministarstvu na čijem je čelu, Antić je rekao da je to nelogično, pa je samim tim potvrdio da je reč o spekulacijama.

U Vladu Srbije gotovo sigurno ulazi potpredsednik SPS-a Branko Ružić, koji će najverovatnije preuzeti Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, koje je do sada vodila mandatarka Ana Brnabić.

Koliko je srećan što se ponovo vratio u ministarsku fotelju, pokazuje i to da uveliko slavi. Naime, on je otputovao u prirodu i sa društvom proslavlja novu funkciju.

– Čuli smo da postaje ministar, pa požurili da se uslikamo. Brat Bane Ružić – napisao je jedan njegov prijatelj na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj je Ružić sa drugarima, a u ruci drži čašu vina.

Slavica Đukić Dejanović, aktuelna ministarka bez portfelja, po svemu sudeći biće članica nove vlade! Ono što još nije sigurno jeste koji će resor voditi. “Alo!” je već pisao da postoje velike šanse da funkcionerka SPS-a ponovo zasedne na čelo Ministarstva zdravlja.

Vulin: U subotu Vlada pred Skupštinom

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je da očekuje da će nova vlada biti izabrana u zakonskom roku, te da neće biti vanrednih izbora.

– Očekujem sednicu Skupštine Srbije već u subotu i da ćemo imati dobru raspravu. Ne sumnjam da će biti stabilne većine, mislim da će biti značajno više od toga, građani su glasali za to – rekao je Vulin i istakao da Vladu Srbije očekuju brojni zadaci i da će svaki ministar morati da posvećeno radi u svom resoru, prenose beogradski mediji.

Dušan Vujović, ministar finansija, nastaviće da obavlja tu dužnost i u novoj vladi, a to je u utorak uveče potvrdio i sam predsednik Aleksandar Vučić.

– Tu će joj biti podrška Dušana Vujovića, koji će biti u Vladi. Najvažnije za Brnabićevu je da poveća rast BDP-a i poboljša poziciju Srbije na Duing biznis listi – kazao je Vučić.

Siniša Mali: Još sam gradonačelnik Beograda!

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, kazao je juče za “Alo!” da ne želi da se bavi medijskim nagađanjima o tome da li će i koju funkciju obavljati.

– Jednog dana sam šef kabineta Ane Brnabić, sutradan sam potpredsednik Vlade, bio sam i ambasador u UAE, guverner NBS-a, savetnik predsednika Srbije. Sutra ću verovatno biti ministar, prekosustra nešto drugo. U međuvremenu, kao da su svi zaboravili da sam gradonačelnik Beograda. Ja sam apsolutno posvećen ovom poslu i tako će biti sve dok budem obavljao tu funkciju. Mislim da Beograđane od toga koji će biti moj sledeći posao mnogo više zanimaju moji rezultati – nove investicije i radna mesta, novi kilometri puteva, nove fasade, novi mostovi i socijalna davanja – rekao je Mali.

izvor Alo

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here