Home POLITIKA Janković: Izbor Ane Brnabić je dodvoravanje Vučića Zapadu

Janković: Izbor Ane Brnabić je dodvoravanje Vučića Zapadu

SHARE
By Medija centar Beograd - http://www.mc.rs/fotografija-sasa-jankovic.1966.html?photoId=15440, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46725729

Lider Pokreta slobodnih gradjana Srbije Saša Janković ocenio je da predlog da Ana Brnabić bude mandatarka za sastav nove vlade predstavlja “dodvoravanje” predsednika Srbije Aleksandra Vučića zapadnim zemljama.

Janović je za Blic ocenio da se Ana Brnabić kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave “rezultatima nije kvalifikovala ni za šta”.

“Za vreme njenog mandata kao ministarke državne uprave i lokalne samouprave vlast je potpuno centralizovana umesto propisane decentralizacije. Gradovi i opštine izgubili su ingerencije i novac, sve odluke donosi partija u Beogradu a državna uprava je do krajnosti politizovana, lišena autoriteta”, naveo je Janković.

Govoreći o mogućnosti zajedničkog nastupa opozicije na beogradskim izborima, Janković je kazao da Pokret slobodnih građana razgovara sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i ljudima.

Izvor: Beta, Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here