Home POLITIKA Vučić: Nisam uspeo da odbranim Sinišu Malog, najboljeg gradonačelnika, žrtvu mrzitelja

Vučić: Nisam uspeo da odbranim Sinišu Malog, najboljeg gradonačelnika, žrtvu mrzitelja

SHARE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da ne vidi nijedan neuspeh aktuelnog gradonačelnika Beograda Siniše Malog. To što nije uspeo da odbrani Sinišu Malog, Vučić vidi kao svoj najveći politički neuspeh kao premijera. Iako je upravo Vučić samo nekoliko meseci posle rušenja u Hercegovačkoj rekao da je za noćno rušenje u Hercegovačkoj odgovoran sam vrh gradske vlasti, danas kao predsednik Srbije kaže da je njegov najveći neuspeh to što nije “dovoljno čvrsto stao iza Siniše Malog”.

“Ja sam malo pokleknuo i to sebi ne mogu da oprostim”, rekao je Vučić za RTS dodajući da je Siniša Mali najbolji gradonačelnik u poslednjih 30 godina.

Na konstataciju da je bilo i neuspeha u gradskoj vlasti Beograda, Vučić je rekao: “Recite mi da li je neuspeh što je Beograd oborio dug za jako kratak period”.

“Ne vidim nijedan neuspeh Siniše Malog. Ja znam da Vi to morate da kažete da biste se dodvorili mrziteljima koji misle da je samo mržnja dovoljan argument protiv nekoga”, rekao je Vučić.

On je ponovio tezu da je za kritike vlasti zbog slučaja Hercegovačka “stiglo dosta novca iz inostranstva”.

loading...

“Novac je stigao da bi se srušio ne Siniša Mali već ja, a on je bio samo kolateralna šteta i to sebi neću oprostiti, rekao je Vučić.

Dok premijer govori o kampanji protiv gradonačelnika, ostala su otvorena brojna pitanja o imovini Siniše Malog, u vezi s čim je Agencija za borbu protiv korupcije dostavila dokumentaciju Višem javnom tužilaštvu.

Još nije poznato da li je Tužilaštvo ispitalo tvrdnju supruge gradonačelnika Marije Mali da joj se Siniša Mali pohvalio da je organizovao rušenje objekata u Hercegovačkoj.

Zbog rušenja u Hercegovačkoj u noći između 23. i 24 aprila prošle godine održano je nekoliko protesta sa zahtevom za smenu gradske vlasti. Rušenje u Hercegovačkoj, bagerima i bez rešenja o rušenju, sprovela je nepoznata grupa ljudi koja je praktično na neko vreme onemogućila slobodu kretanja onima koji su se tu zatekli.

Na pitanja o slučaju Hercegovačka, pa i na pitanje na koga je mislio tadašnji premijer Vučić kada je rekao da iza rušenja stoji “vrh gradske vlasti”, Siniša Mali je prvi i jedini put odgovarao u emisiji Insajder bez ograničenja, pre sedam meseci.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here