Home POLITIKA Da li je izjava Višeg javnog tužioca da je rušenju u Savamali...

Da li je izjava Višeg javnog tužioca da je rušenju u Savamali dat „preveliki značaj“ priprema za jedno veliko ništa?

SHARE

Slučaj rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine izazvao je veliku pažnju javnosti zbog toga što te noći nisu srušene samo „tri udžerice“, kako ponavlja predsednik Aleksandar Vučić, već i vera građana u to da žive u pravnoj državi u kojoj se poštuju zakonom i ustavom zagarantovana prava svih građana.

Te noći, dok su se euforično prebrojavali glasovi sa parlamentarnih izbora, bageri nisu porušili samo nekoliko privatnih objekata u naselju u kom se „legu zmije i skupljaju narkomani“, već i društveni ugovor po kome država treba da štiti javni interes i privatno vlasništvo građana.

Policija nije izašla na pozive građana koji su prijavili da neko ruši privatnu imovinu u sred noći, da nepoznati ljudi maltretiraju sve koji su se tu zatekli. Time je policije izneverila sopstvenu, ustavom i zakonom definisanu, ulogu čuvara državnog poretka i bezbednosti svih građana ove zemlje.

Činjenica da je MUP Tužilaštvu tek pre nekoliko dana dostavio potrebne informacije o rušenju otvara sumnju u to da su okolnosti rušenja odavno bile poznate, već da se samo čekao pozitivan „mig odozgo“.

U tom kontekstu, izjava Više javne tužiteljke Nataše Krivokapić da su nelegalnom rušenju u Savamali mediji dali  „prevelik značaj“, da su mediji ti koji su vršili pritisak na javno tužilaštvo, može se tumačiti samo kao poslednji čin relativizacije kojoj poslednjih meseci pribegavaju svi državni organi.

loading...

Kako tužiteljka Krivokapić zna da je slučaju dat preveliki značaj, ako je postupajući tužilac Sanja Đurić? Da li je istraga gotova? Da li će javnost konačno dobiti odgovor na pitanje ko je angažovao maskirane razbojnike, a ko naredio policiji da ne izađe na teren? Ili se ništa od toga nije ni dogodilo? Ili je to odavno bilo poznato, samo se čekao politički podoban momenat da se to saopšti?

A možda je izjava tužiteljke samo priprema za javnost da istrage ne očekuje previše i da će istina ostati tamo gde je sve i počelo – u mraku.

Izvor: Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here