Home POLITIKA Stefanović: Verujem da će se uskoro znati naredbodavac i ubica Milana Pantića

Stefanović: Verujem da će se uskoro znati naredbodavac i ubica Milana Pantića

SHARE

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se intenzivno radi na rasvetljavanju ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine, i da veruje da će se uskoro znati “naredbodavac i ubica”.

“Intezivno se radi na tom slučaju. Prikupljaju se svi dokazi. Želim da verujem da ćemo uskoro imati i naredbodavca i ubicu”, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Vojvodine.

Novinar Milan Pantić, u to vreme dopisnik “Večernjih novosti”, ubijen je 11. juna 2001. godine ispred svoje zgrade u Jagodini, udarcem tupim predmetom u glavu.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić izjavio je ranije da je policijska istraga u slučaju ubistva novinara Milana Pantića iz Jagodine okončana 16 godina posle ubistva, a da su imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca “sa teritorije Beograda i Jagodine” dostavljena tužiocu.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je saopštilo da je primilo izveštaj Direkcije policije i da je 8. juna 2017. godine uputilo zahtev za prikupljanjem potrebnih obaveštenja Upravi kriminalističke policije, uključujući i preduzimanje određenih dodatnih mera i radnji radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka

loading...

Matić je ranije rekao da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi i da je Pantić ubijen 2001. upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Novinari Insajdera u emisiji “Novinarsko pitanje” analizirali su neke od Pantićevih tekstova u kojima je pisao o malverzacijama u privredi kraja u kom je živeo, zloupotrebama, pa i uticaju na pravosuđe.

Izvor: Beta/Insajder

loading...

Ostavite komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here